Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, despre scandalul Hexi Pharma: Trebuie să decidem dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări

Dacian Cioloș, despre scandalul Hexi Pharma: Trebuie să decidem dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări

Dacian Cioloș, despre scandalul Hexi Pharma: Trebuie să decidem dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări
Sursa foto: Foto: Facebook
25 Mai 2016   •   11:42

Nu este rolul premierului să ceară analiză în CSAT a activităţii serviciilor de informaţii după scandalul Hexi Pharma, a declarat Dacian Cioloș la digi24.ro. 

„Au mai fost discutate la alte şedinţe CSAT activitatea serviciilor, când şi-au prezentat raportul de activitate şi sunt convins că domnul preşedinte Iohannis, dacă va consideră necesar, va cere acest lucru. Dar Hexi Pharma şi alte lucruri de acest gen nu cred că doar serviciile de informaţii pot rezolva această problema. E totuşi paradoxal, pe de o parte ne revoltăm câteodată că serviciile de informaţii se implică prea mult în decizii importante pentru societate, în decizii administrative, şi, pe de altă parte, când apar probleme, în loc să ne punem întrebarea cum putem reforma sistemul şi dacă suntem capabili să acceptăm o reformă a sistemului, ne plângem că nu se implică prea mult serviciile de informaţii. Cred că trebuie să decidem la un moment dat ce vrem să facem şi dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări.” a precizat premierul.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, declarase că în CSAT ar trebui să fie analizate suspiciunile apărute în spaţiul public legate de faptul că firma Hexi Pharma ar fi avut legături cu Serviciul Român de Informaţii.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close