Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, discurs cu dublu înțeles despre minciună

Dacian Cioloș, discurs cu dublu înțeles despre minciună

Dacian Cioloș, discurs cu dublu înțeles despre minciună
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/Facebook
25 Noi 2016   •   21:08

Dacian Cioloș a postat pe pagina de Facebook un mesaj despre minciuna ”promovată la rang de guvernare” în perioada comunistă și despre ceea ce societatea are acum nevoie pentru a funcționa normal.

”Istoricul Neagu Djuvara spunea că cel mai mare rău pe care regimul comunist l-a făcut societății românești a fost minciuna, promovată la rang de guvernare și înrădăcinată în toate sistemele vitale. Minciuna care, aș continua eu, a instituit frică, intoleranță, duplicitate.

Avem nevoie de curaj, de asumare individuală dar și de o nouă generație politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii, pentru a înțelege că responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranța, umanitatea și solidaritatea aparțin firescului, normalității. Împreună, trebuie să reașezăm România pe aceste valori.

Am vorbit despre toate acestea acum două seri, cu prilejul lansării cărții “Mentalitate deschisă” editată de Institutul Dezvoltării Personale. Am simțit nevoia să subliniez cât de importantă este o astfel de mentalitate, pentru a construi împreună o altfel de Românie”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş minciuna Neagu Djuvara
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close