Antena 3 Actualitate Dacian Cioloș, discurs cu dublu înțeles despre minciună

Dacian Cioloș, discurs cu dublu înțeles despre minciună

25 Noi 2016   •   21:08
Dacian Cioloș, discurs cu dublu înțeles despre minciună
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/Facebook

Dacian Cioloș a postat pe pagina de Facebook un mesaj despre minciuna ”promovată la rang de guvernare” în perioada comunistă și despre ceea ce societatea are acum nevoie pentru a funcționa normal.

”Istoricul Neagu Djuvara spunea că cel mai mare rău pe care regimul comunist l-a făcut societății românești a fost minciuna, promovată la rang de guvernare și înrădăcinată în toate sistemele vitale. Minciuna care, aș continua eu, a instituit frică, intoleranță, duplicitate.

Avem nevoie de curaj, de asumare individuală dar și de o nouă generație politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii, pentru a înțelege că responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranța, umanitatea și solidaritatea aparțin firescului, normalității. Împreună, trebuie să reașezăm România pe aceste valori.

Am vorbit despre toate acestea acum două seri, cu prilejul lansării cărții “Mentalitate deschisă” editată de Institutul Dezvoltării Personale. Am simțit nevoia să subliniez cât de importantă este o astfel de mentalitate, pentru a construi împreună o altfel de Românie”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close