Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, pe Facebook: Situația este foarte delicată în cazul familiei ‪‎Bodnariu‬

Dacian Cioloș, pe Facebook: Situația este foarte delicată în cazul familiei ‪‎Bodnariu‬

Dacian Cioloș, pe Facebook: Situația este foarte delicată în cazul familiei ‪‎Bodnariu‬
12 Ian 2016   •   20:26

Premierul Dacian Cioloș a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este foarte preocupat de situația familiei ‪‎Bodnariu‬, argumentând că Guvernul României ține legătura constant cu autoritățile norvegiene în acest caz.

”Guvernul a prezentat astăzi demersurile făcute de autoritățile române. Mâine Ministerul Afacerilor Externe va veni cu informații suplimentare. Situația este foarte delicată și în același timp complexă, de aceea ținem constant legătură cu autoritățile norvegiene având ca prioritate interesul copiilor
”, a mai scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

 
Sunt foarte preocupat de situația familiei #Bodnariu. Guvernul a prezentat astăzi demersurile făcute de autoritățile...

Posted by Dacian Ciolos on 12 Ianuarie 2016

Petiție pentru salvarea copiilor familiei Bodnariu. Semnează și tu!

Și președintele Klaus Iohannis a reacționat în acest caz

Guvernul a anunțat, marți, primele măsuri luate în cazul Bodnariu. Astfel, familia Bodnariu este chemată marți la ambasada din Oslo pentru asistență, pentru a discuta cu ambasadorul nostru și un nou avocat din oficiu, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Petitia poate fi citită și semnată AICI.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close