Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloş, primele declaraţii după închiderea urnelor: Nu intenţionăm să negociem cu PSD nicio majoritate

Dacian Cioloş, primele declaraţii după închiderea urnelor: Nu intenţionăm să negociem cu PSD nicio majoritate

Co-preşedintele alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş, a anunţat, duminică, după închiderea urnelor, că formaţiunea pe care o reprezintă este pregătită să îşi asume guvernarea.

Dacian Cioloş, primele declaraţii după închiderea urnelor: Nu intenţionăm să negociem cu PSD nicio majoritate
Sursa foto: Agerpres
de Adrian Iclozan    |    06 Dec 2020   •   21:19

Conform exit poll-ului CURS-Avangarde, alianţa USR-PLUS a întrunit aproximativ 16 la sută din voturile exprimate la urne.

"Este clar că românii nu au dat niciunui partid mandat să formeze  singur guvernul şi vom avea un guvern de coaliţie.Vom avea în parlament o echipă solidă de deputaţi senatori, foarte probabil dublu faţă de numărul din prezent, mulţumită dvs. Noi considerăm că am primit mandat foarte clar din partea susţinătoilor noştri (...) În ciuda sau datorită pandemiei, România are nevoie de modernizare, de reforme profunde. Trebuie să construim pe o fundaţie solidă şi curată. Acesta este mandatul cu care USR-PLUS merge în Parlament, cu care va negocia intrarea la guvernare. Avem 40 de angajamente prezentate în campanie şi vor fi cartea noastră de căpătâi în negocieri. Ca să fie clar, USR-PLUS este pregătită să îşi asume guvernarea şi nu intenţionează să negocieze cu PSD nicio majoritate. Credem că putem construi o majoritate reformistă şi de modernizare a României cu forţe politice care au astfel de obiective în programul de guvernare (...) USR-PLUS îşi va asuma cu maturitate şi înţelepciune mandatul primit la vot", a declarat Cioloş.

A intervenit, prin video-conferinţă, şi preşedintele USR, Dan Barna, aflat izolare din cauza infecţiei cu coronavirus, care a calificat procentajul USR-PLUS la urne drept istoric.

Potrivit lui Barna, rezultatul de duminică validează USR-PLUS drept "forţa reformatoare a României".

"Am dublat rezultatul. Dacă timp de 4 ani am făcut agenda în Parlament de la un nivel de 9%, vom putea face agenda guvernului având un rezultat dublu", a estimat el.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close