Dacian Cioloş îl demite pe şeful DIPI Rareş Văduva, pus sub acuzare de DNA

de A.M.P    |    29 Aug 2016   •   18:11
Dacian Cioloş îl demite pe şeful DIPI Rareş Văduva, pus sub acuzare de DNA Foto: Agerpres

Şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din Ministerul de Interne, Rareş Văduva, va fi schimbat din funcţie de către premierul Dacian Cioloş în cursul zilei de luni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, citat de Agerpres.

"Domnul Rareş Văduva, secretar de stat în MAI, va fi înlocuit de premierul Dacian Cioloş în cursul acestei zile", a precizat Iolu.

Decizia premierului a fost luată după ce Rareș Văduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea făptuitorului, obstrucţionarea justiţiei, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu. Potrivit acestuia, înlocuitorul lui Rareş Văduva urmează să fie anunţat.

Rareş Văduva a fost numit în această funcţie printr-o decizie a premierului Dacian Cioloş, publicată, pe 10 februarie, în Monitorul Oficial.

Surse: Rareş Văduva, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Luni dimineaţă, Rareş Văduva s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, Rareş Văduva este urmărit penal pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi obstrucţionarea justiţiei.

Sursele citate au arătat că acuzaţiile au legătură cu o cauză disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

"În momentul de faţă se află în derulare o anchetă. Nu putem să dăm niciun fel de detalii. (...) Urmează să ne arătăm o anumită poziţie în acest sens, cât priveşte detaliile cu privire la o anchetă aflată în derulare nu sunt în măsură eu să vă comunic niciun fel de informaţii", a spus avocatul lui Rareș Văduva.

 

Parteneri
x close