Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloş îl demite pe şeful DIPI Rareş Văduva, pus sub acuzare de DNA

Dacian Cioloş îl demite pe şeful DIPI Rareş Văduva, pus sub acuzare de DNA

Dacian Cioloş îl demite pe şeful DIPI Rareş Văduva, pus sub acuzare de DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Aug 2016   •   18:11

Şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din Ministerul de Interne, Rareş Văduva, va fi schimbat din funcţie de către premierul Dacian Cioloş în cursul zilei de luni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, citat de Agerpres.

"Domnul Rareş Văduva, secretar de stat în MAI, va fi înlocuit de premierul Dacian Cioloş în cursul acestei zile", a precizat Iolu.

Decizia premierului a fost luată după ce Rareș Văduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea făptuitorului, obstrucţionarea justiţiei, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu. Potrivit acestuia, înlocuitorul lui Rareş Văduva urmează să fie anunţat.

Rareş Văduva a fost numit în această funcţie printr-o decizie a premierului Dacian Cioloş, publicată, pe 10 februarie, în Monitorul Oficial.

Surse: Rareş Văduva, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Luni dimineaţă, Rareş Văduva s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, Rareş Văduva este urmărit penal pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi obstrucţionarea justiţiei.

Sursele citate au arătat că acuzaţiile au legătură cu o cauză disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

"În momentul de faţă se află în derulare o anchetă. Nu putem să dăm niciun fel de detalii. (...) Urmează să ne arătăm o anumită poziţie în acest sens, cât priveşte detaliile cu privire la o anchetă aflată în derulare nu sunt în măsură eu să vă comunic niciun fel de informaţii", a spus avocatul lui Rareș Văduva.

 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close