Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, la bilanțul a zece luni de guvernare: Chestiunea cu 0% absorbţie e o chestie populistă. Ce înseamnă zero absorbţie?

Dacian Cioloș, la bilanțul a zece luni de guvernare: Chestiunea cu 0% absorbţie e o chestie populistă. Ce înseamnă zero absorbţie?

Dacian Cioloș, la bilanțul a zece luni de guvernare: Chestiunea cu 0% absorbţie e o chestie populistă. Ce înseamnă zero absorbţie?
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/Facebook
31 Aug 2016   •   21:55

Premierul Dacian Cioloș a făcut un scurt bilanț al realizărilor şi proiectelor guvernului tehnocrat, la împlinirea a zece luni de guvernare, într-o ediție specială a TVR.

Cu toate acestea, Cioloș a refuzat să dea o notă mandatului său, argumentând că a dat o notă ”undeva la mijlocul mandatului, apoi au avut loc schimbări de miniştri”.

În legătură cu fondurile europene şi proiectele de investiţii, Cioloș a afirmat că nu a putut face decât să ia lucrurile ”de acolo de unde le-au lăsat guvernanţii din guvernarea anterioară”.

”La fondurile europene am accelerat plăţile pentru a recupera cât mai mult din capacitatea de absorbţie. Am finalizat plăţi de aproape 2 mld de euro și am obţinut de la Comisia Europeană posibilitatea de a continua proiecte, de a lua proiecte executate să le finalizăm şi apoi să decontăm, iar asta ne-a permis să creştem capacitatea de absorbţie cu aproape 20%”, a spus Dacian Cioloș.

”Chestiunea cu 0% absorbţie e o chestie populistă. Ce înseamnă O absorbţie? Nu ăsta e obiectivul. Important este progresăm cu condiţionalităţile ex ante - nu vom primi rambursarea dacă nu finalizăm aceste condiţionalităţi”, a mai spus Cioloș.

×
Subiecte în articol: guvernul Cioloș Dacian Cioloş
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close