Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, la Forumul Administraţiei Publice Locale: Avem nevoie de reformă în administrație

Dacian Cioloș, la Forumul Administraţiei Publice Locale: Avem nevoie de reformă în administrație

Dacian Cioloș, la Forumul Administraţiei Publice Locale: Avem nevoie de reformă în administrație
04 Iul 2016   •   13:59

Incompotenţă, corupţie şi bugetele limitate. Sunt termenii folosiţi de Dacian Cioloş în discursul său la Forumul Administraţiei Publice Locale.

Premierul susţine că poate cea mai mare problemă a administraţiei locale este cea legată de corupţie, care dublată de bugetele limitate, crează un adevărat dezastru la nivel local.

Vicepremierul Vasile Dîncu a vorbit despre necesitatea unei guvernări deschise, bazată pe opinia publică, arătând totodată că primarii ar trebui să fie uniţi pentru a avea acces la marile proiecte.

Primarul sectorului 3 Robert Negoita a criticat dur sistemul de salarizare din România, susținând că nu este posibil să fie asemenea inechități între salariile din administraţia publică locală şi cea centrală. De asemenea, edilul spune că legile se bat cap în cap.

Guvernul Cioloş lansează reforma administraţiei publice

Forumul se desfășoară pe parcursul a două zile. Vor lua parte şi prefecţi, primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene din toată ţara.

Vor fi organizate mai multe ateliere de lucru, iar printre subiectele dezbătute se numără priorităţile celui de-al doilea mandat al Guvernului Cioloş în raport cu administraţia publică locală, strategia de dezvoltare economică a României, dar şi absorţia fondurilor europene. Colega mea Diana Lazăr este la Parlament.

 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş coruptie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close