Antena 3 CNN Actualitate Unde își ”încarcă bateriile” premierul Cioloș. ”Este un loc de retragere pentru mine”

Unde își ”încarcă bateriile” premierul Cioloș. ”Este un loc de retragere pentru mine”

Unde își ”încarcă bateriile” premierul Cioloș. ”Este un loc de retragere pentru mine”
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
de M.Z.    |    17 Mai 2016   •   14:04

Premierul Dacian Cioloș spune că Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" este pentru el un loc de retragere și de reculegere, unde regăsește substanța din care își trage seva, informează agerpres.ro.

"Eu aș fi venit astăzi chiar dacă nu m-ar fi invitat, pentru că, de când locuiesc la București, Muzeul Satului este un loc de retragere pentru mine, un loc de reculegere și un loc de, să spun, reîncărcare a bateriilor, atunci când e mai greu să mă retrag în mediul rural, să trec Carpații. (...) Aici mă regăsesc și aici regăsesc substanța aceea din care eu (...) îmi trag seva. (...) Este un loc de suflet și sunt convins că nu doar pentru mine, pentru mulți bucureșteni. Muzeul Satului este un loc de refugiu și un loc în care ne regăsim și ne reîmpăcăm cu natura și nu doar cu natura exterioară, ci și cu natura noastră interioară", a spus marți Dacian Cioloș, care a participat la evenimentul de marcare a 80 de ani de la înființarea Muzeului Satului și de inaugurare a unei noi aripi a muzeului.

Șeful Guvernului a subliniat că Muzeul Satului este și fructul material al școlii de sociologie din România, care a menținut specificul românesc și, în timp, a contribuit la constituirea statului național unitar român.

"(...) ce avem noi aici în Muzeul Satului merge dincolo de ceea ce putem vedea aici, de construcții, de clădiri, este un simbol, este o reprezentare peste ani și peste secole a ceea ce a putut să păstreze și să reflecteze în plan material spiritualitatea satului românesc și mai consistent spus spiritualitatea românească", a explicat Dacian Cioloș. 

Prim-ministrul a arătat că Muzeul Satului nu are doar o valoare spirituală, ci și una științifică, iar aceasta din urmă trebuie pusă în valoare.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Muzeul Satului retragere
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close