Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, replică la presiunile PNL: Partidele care cer modificarea legii să își asume și să nu mai culpabilizeze Guvernul

Dacian Cioloș, replică la presiunile PNL: Partidele care cer modificarea legii să își asume și să nu mai culpabilizeze Guvernul

Dacian Cioloș, replică la presiunile PNL: Partidele care cer modificarea legii să își asume și să nu mai culpabilizeze Guvernul
08 Feb 2016   •   16:46

Guvernul va organiza alegerile locale pe baza legislației existente, a transmis Dacian Cioloș, luni, la ''Ora prim-ministrului'', arătând că cei care își doresc că modifice legea electorală să îți asume acest lucru și să nu mai culpabilizeze Executivul.

”Partidele care doresc modificarea legislației acum trebuie să își asume această dezbatere și să o conducă, nu să culpabilizeze guvernul că nu vrea să folosească sisteme de modificare a legii, sisteme pe care le contestau atunci când guvernele precedente le-au folosit”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a arătat că Guvernul singur nu poate modifica legislația existentă, cu atât mai mult cu cât nu există un consens în rândul partidelor parlamentare.

Premierul a mai subliniat că adoptarea unei OUG sau asumarea răspunderii sunt instrumente care ''aduc Guvernul în faţa Parlamentului''. El a insistat asupra faptului că Executivul nu poate să modifice singur în mod definitiv legislaţia electorală.

Legea privind alegerea primarilor în două tururi a fost retrimisă la comisii
, a decis luni conducerea Senatului, în şedinţa Biroului Permanent, în condiţiile în care PSD a solicitat anularea rapoartelor pentru proiectul de act normativ iniţiat de PNL.

Grupul deputaților PNL a solicitat, la începutul săptămânii trecute, să se organizeze o dezbatere politică cu tema "Legislația electorală românească trebuie să asigure o mai bună reprezentativitate a cetățenilor", cu prezența prim-ministrului. Potrivit solicitării semnate de liderul deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, dezbaterea vizează subiecte precum alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar și pregătirea alegerilor parlamentare și garantarea accesului cetățenilor din diaspora la votul prin corespondență.
×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Horoscop 21 septembrie 2023. Gemenii se lovesc de uși închise
x close