Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, la ”Sinteza Zilei”. Adrian Ursu îl contrazice pe premier: Ați făcut această afirmație bazându-vă pe o lipsă de informații

Dacian Cioloș, la ”Sinteza Zilei”. Adrian Ursu îl contrazice pe premier: Ați făcut această afirmație bazându-vă pe o lipsă de informații

Dacian Cioloș, la ”Sinteza Zilei”. Adrian Ursu îl contrazice pe premier: Ați făcut această afirmație bazându-vă pe o lipsă de informații
06 Dec 2016   •   22:33

Premierul Dacian Cioloș a afirmat că a fost deranjat de o serie de afirmații făcute la Antena 3, pe care le-a catalogat drept minciuni, în interviul acordat lui Mihai Gâdea la ”Sinteza Zilei”.

Pentru că a fost invocată și emisiunea ”Secvențial”, realizatorul acesteia, Adrian Ursu, a intervenit în direct pentru a clarifica exact contextul în care au fost făcute respectivele afirmații, legate de vânzarea Portului Constanța.

”Pe această afirmație este bazată jignirea grosolană. Ați făcut această afirmație bazându-vă pe o lipsă de informații. Afirmația domnului Costescu este foarte clară. A declarat că lucrează la acest proiect, de a scoate acțiuni la vânzare ale Portului Constanța și Aeroportul Henri Coandă (...) Limba română este destul de limpede. A privatiza înseamnă a trece în proprietate privată din proprietatea statului, vânzare” a spus Adrian Ursu.

”Pe burtieră a apărut Cioloș vinde Portul Constanța. Nu e vorba de Cioloș, ci de Costescu, nu de o vânzare, ci de un pachet minoritar de acțiuni. Nu s-a pus niciodată problema ca statul să nu mai fie acționar majoritar. Nu e vorba de vânzarea acestor companii” a explicat premierul Cioloș.

Adrian Ursu a amintit și de o modificare a Codului Fiscal, care a produs efecte pentru o perioadă, prin care veteranilor de război le-a fost anulată scutirea de plată a impozitelor pe proprietăți.

”Guvernul dumneavoastră a operat o modificare prin care le era luat veteranilor dreptul de fi scutiți de impozitul pe proprietate. Ați spus că e o minciună a Antenei 3. Guvernul Cioloș le-a luat acești bani” a subliniat Adrian Ursu.

”Noi am corectat o greșeală, intenționată sau nu. Ăsta e adevărul, verificați Codul Fiscal” a spus premierul Cioloș.

”Dacă nu era presa, dacă nu era Antena 3 acei oameni rămâneau cu banii tăiați. Veteranii de război au o indemnizație foarte mică, o au în lei, nu au 8.000 de euro ca la Bruxelles” a conchis Adrian Ursu.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close