Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, luat la rost de un polițist din județul Teleorman, în timp ce lipea afișe. „Mai presus de lege nu există decât Constituția”

Dacian Cioloș, luat la rost de un polițist din județul Teleorman, în timp ce lipea afișe. „Mai presus de lege nu există decât Constituția”

Dacian Cioloș, luat la rost de un polițist din județul Teleorman, în timp ce lipea afișe. „Mai presus de lege nu există decât Constituția”
Sursa foto: foto- Facebook
12 Mai 2019   •   10:34

Dacian Cioloș a fost luat la rost de un polițist în timp ce lipea afișe pe un panou în Alexandria, județul Teleorman

Polițistul local l-ar fi întrebat dacă are poziția de la partidul electoral. După un scurt dialog cu Cioloș, care amintește de prevederile legii privind lipirea afișelor, agentul local îi spune, până la urmă, că e bine ce face. 

„Avem legea, care spune că pe afișiere se pot pune afișele. Nu așa spune legea? Deci legea spune că la panourile de afișaj puse de primării, partidele în campanie electorală pot să pună afișe. Și așa facem peste tot în țară. Și mai presus de lege nu există decât Constituția”, a spus Dacian Cioloș. 

„E bine ce faceți dumneavoastră”, i-a spus polițistul în cele din urmă. 

Dacian Cioloș a vorbit despre incidentul din Alexandria și pe pagina de Facebook. 

„În Alexandria, județul Teleorman, contrar oricărei legi, poți lipi afișe pe panourile electorale doar dacă ai „aprobare” de la Primărie. În mod complet absurd, fiecare panou este păzit zi-lumină de câte un funcționar local.

Astăzi, ne-am dus acolo pentru a explica în mod clar: legea este aceeași în toată Romania și se aplică la fel tuturor.

Am un respect uriaș pentru cei care au decis să se implice, știind la ce se expun. La șicane și la un comportament lipsit de respect. Schimbarea are nevoie de curaj din partea celor care și-o doresc. Celor care încă mai așteaptă un semn vreau să le atrag atenția că teama e justificată de multe ori, dar ea e amplificată de propriile noastre ezitări”, a scris Cioloș. 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close