Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș: Mă mândresc că mi-am asumat proiectul Cumințenia Pământului

Dacian Cioloș: Mă mândresc că mi-am asumat proiectul Cumințenia Pământului

Dacian Cioloș: Mă mândresc că mi-am asumat proiectul Cumințenia Pământului
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/Facebook
04 Ian 2017   •   16:10

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri că, deşi rezultatul campaniei pentru "Cuminţenia Pământului" nu a fost cel aşteptat, se mândreşte că şi-a asumat acest proiect, întrucât a dorit să stimuleze şi interesul public pentru proiecte culturale.

"Mă mândresc, totuşi, prin faptul că mi-am asumat acest proiect. Poate că ar fi fost mai simplu să mă duc să caut doar bani pentru acel proiect, dar am vrut, mai mult decât atât, să stimulez şi un interes public al cetăţenilor de a susţine astfel de proiecte cu valoare culturală. Din păcate, rezultatul nu a fost acela pe care l-am aşteptat, dar (...) faptul că peste 100.000 de oameni s-au implicat e deja un semn bun, încurajator. Eu cred în continuare că noi nu am mai avut timp şi din păcate proiectul a fost abordat electoral de unele partide în acest an. Aici probabil am făcut dovadă de naivitate pentru că nu mi-am imaginat că astfel de proiecte, chiar şi astfel de proiecte, pot să fie speculate electoral, chiar dacă ele aveau un interes mai larg", a spus Cioloş, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

În opinia sa, există, în continuare, soluţii pentru ca statul să poată dobândi această operă de artă. "Eu cred că Brâncuşi merită acest lucru", a adăugat premierul.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close