Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, prima reacție după ce guvernul său a pierdut votul de încredere în Parlament: ”Ei sunt cei care au prelungit criza”

Dacian Cioloș, prima reacție după ce guvernul său a pierdut votul de încredere în Parlament: ”Ei sunt cei care au prelungit criza”

Președintele USR-PLUS Dacian Cioloș a făcut primele declarații după ce guvernul propus de el nu a primit votul de încredere al Parlamentului.

Dacian Cioloș, prima reacție după ce guvernul său a pierdut votul de încredere în Parlament: ”Ei sunt cei care au prelungit criza”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2021   •   13:14

„Parlamentarii au discutat despre soluții, dar practic au respins singura soluție pe care au avut-o pe masă. Exact cei care ne acuzau că blocăm găsirea unei soluții prin faptul că am venit astăzi în Parlament cu o propunere de Guvern și de program de guvernare, exact ei sunt cei care au prelungit situația de criză în care ne aflăm. N-au făcut nicio propunere alternativă în urmă cu o săptămână, însă astăzi au vorbit din nou despre lipsa de soluții.

USR și-a făcut datoria. (...) E important ca și celelalte forțe politice să își asume responsabilitatea pentru că au stat pe margine, pentru că caută variante care să aranjeze problemele interne din partid și nu să răspundă crizelor cu care se confruntă România. 

Mingea se întoarce în terenul domnului președinte.”, a declarat Dacian Cioloș.

Guvernul Cioloș a înregistrat un vot istoric de respingere. În favoare au votat doar 88 de parlamentari, în timp ce 184 au votat împotrivă. Prin urmare, procedura instituirii unui nou guvern se va repeta. 

Președintele Klaus Iohannis va organiza din nou consultări cu principalele formațiuni politice, în urma cărora va desemna un nou premier.

Premierul desemnat va organiza un guvern, care va trebui, de asemenea, să treacă prin votul Parlamentului României. 


 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş vot Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close