Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloş, despre reforma administrativă: Ne dorim ca în iunie să venim cu un pachet de propuneri legislative

Dacian Cioloş, despre reforma administrativă: Ne dorim ca în iunie să venim cu un pachet de propuneri legislative

Dacian Cioloş, despre reforma administrativă: Ne dorim ca în iunie să venim cu un pachet de propuneri legislative
11 Apr 2016   •   16:25

Premierul Dacian Cioloş a participat luni la "Ora prim-ministrului", în Camera Deputaţilor. Premierul a vorbit despre reforma administrativă, care ar putea să se concretizeze într-un pachet de măsuri legislative, care să fie supus votului aleşilor în această vară.

"Degeaba avem potenţial, dacă nu avem o administraţie capabilă. Lupta anticorupţie ar trebui să fie doar un instrument de însănătoşire a societăţii, dar dacă nu este urmată de o reformă a administraţiei publice, riscăm să rămânem doar cu sublinierea cazurilor de corupţie şi fără să corectăm problemele la rădăcina lor. Avem nevoie de o prioritizare a politicilor publice" a spus premierul Cioloş.

"Vrem să tratăm cu această ocazie şi o problemă legată de care am primit mai multe sesizări, chestiunea legată de incompatibilităţi în administraţie. E important să clarificăm aceste lucruri şi să lăsăm deoparte ambiguităţile. Propunerile de reformă se bazează pe mai multe documente strategice şi analitice. Nu am pregătit noi această reformă de la zero, este rodul muncii care are loc de câţiva ani de zile. Ne dorim ca în iunie să venim cu un pachet de propuneri legislative" a mai spus Dacian Ciolos.



 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close