Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș: Simularea în caz de catastrofă are legătură și cu tragedia de la Colectiv

Dacian Cioloș: Simularea în caz de catastrofă are legătură și cu tragedia de la Colectiv

Dacian Cioloș: Simularea în caz de catastrofă are legătură și cu tragedia de la Colectiv
Sursa foto: Foto: Facebook / Dacian Cioloș
01 Noi 2016   •   10:44

Exerciţiul pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie într-o situaţie de urgenţă derulat marţi dimineaţa are legătură cu tragedia de la clubul Colectiv şi cu măsurile luate după aceasta, dar şi cu riscurile de cutremur despre care s-a discutat mult în spaţiul public, a afirmat marţi premierul Dacian Cioloş.

"E legat şi de ce s-a întâmplat la Colectiv şi, mai ales, de ce a urmat după Colectiv, de deciziile de modificări legislative şi procedurale pe care le-am făcut trăgând învăţămintele de la Colectiv. E legat şi de riscurile de cutremur despre care s-a discutat mult în spaţiul public. S-a decis (...) să se organizeze un astfel de exerciţiu neanunţat. Sigur că cei de la ISU se aşteptau probabil ca, la un moment dat, să se întâmple acest exerciţiu, pentru că domnul ministru a spus că va vrea să vadă şi cum se aplică în practică aceste noi decizii luate", a declarat Cioloş, la Adevărul Live.

Potrivit prim-ministrului, prin acest exerciţiu se doreşte verificarea capacităţii de reacţie a instituţiilor abilitate.

"Noi am decis deja, în urmă cu câteva săptămâni, ca, după ce am venit cu anumite modificări legislative, prin care am adaptat procedurile de lucru la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi la nivel de prevenţie, dar şi la nivel de intervenţie în situaţii de urgenţă, mai ales în situaţii de catastrofe naturale sau de accidente de mare amploare, (...) să vedem nu doar dacă aceste elemente teoretice au fost asimilate la nivel administrativ, dar să vedem şi cum sunt ele puse în practică şi care este capacitatea de reacţie a instituţiilor abilitate", a explicat Cioloş.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat că marţi dimineaţă, la ora 08,04, a fost declanşat un exerciţiu ce simulează intervenţia autorităţilor în urma unui cutremur de peste 7 grade pe Richter, cu impact la Bucureşti şi Iaşi, scopul fiind verificarea timpilor de reacţie şi capacitatea de mobilizare.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close