Antena 3 Actualitate Premierul Dacian Cioloş, invitat special la Sinteza Zilei: "Ştiu că aşteptările oamenilor sunt mari. Nu pot fi finalizate într-un an de zile"

Premierul Dacian Cioloş, invitat special la Sinteza Zilei: "Ştiu că aşteptările oamenilor sunt mari. Nu pot fi finalizate într-un an de zile"

de S.T.    |    23 Dec 2015   •   20:40

Premierul Dacian Cioloș a vorbit, miercuri, cu două zile înainte de Crăciun, despre planurile de guvernare pe care le are pentru 2016.

"La Bruxelles, comisar european pe agricultură eram pe domeniul meu, aici, cel mai greu mi se pare că ştiu că aşteptările sunt foarte mari. Timpul e foarte scurt şi multe lucruri nu o să le putem face", a spus premierul, miercuri, la "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea", întrebat ce este mai uşor sau mai greu, să fie prim-ministru în România sau comisar european.

"Sunt lucruri care se fac într-un mandat politic, după ce ai trecut prin vot, şi sunt lucruri care pot fi făcute şi într-un an de zile. Ştiu că aşteptările oamenilor sunt mari. Nu pot fi finalizate într-un an de zile. Vreau să fiu şi aplicat în ceea ce o să facem."

Provocările anului 2016 pentru premierul Dacian Cioloş

"E un echilibru bugetar care a fost menţinut pe anul acesta. Vom avea un deficit, dar care nu va fi foarte mare. Au fost luate multe măsuri de Guvernul precedent care vor duce deficitul pe anul viitor tot mai sus şi noi va trebui să fim foarte atenţi. Am găsit şi lucruri bune şi lucruri mai puţin bune. Pe partea de reformă, am găsit multe zone pe care s-a lucrat dar care n-au fost puse cap la cap. Sunt anumite instituţii care vor trebui reformate, pentru că vedem că e o ineficienţă. Mă gândesc în domeniul transporturilor, dar nu numai. Probabil e şi domeniul sănătăţii. Noi avem un an de zile în care vom încerca să corectăm anumite lucruri, dar să şi venim cu lucruri noi".

"După părerea mea, rămâne o problema de eficienţă a administraţiei. Au fost şi probleme de corupţie. S-au lăsat spaţii de interpretare care ne-au costat bani, pentru că s-au aplicat penalităţi. Avem proiecte blocate din cauza proceselor. E vorba de competenţă, de lipsă de claritate în procedurile noastre. România a avut pe fonduri structurale cele mai complicate prodecuri. Sunt lucruri din care încercăm să tragem învăţăminte."

"În infrastructură, educaţie şi sănătate avem multe de investit şi în anii viiitori, pentru că acestea sunt demenii inevitabile", a precizat premierul Dacian Cioloş.

"Nu vorbim de austeritate în 2016", a mai spus premierul.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea".×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Sinteza Zilei Mihai Gâdea

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close