Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, la Daily Income: Nu văd cum se pot întări frontierele UE, cu România ţinută artificial în afara Schengen

Radu Tudor, la Daily Income: Nu văd cum se pot întări frontierele UE, cu România ţinută artificial în afara Schengen

Radu Tudor, la Daily Income: Nu văd cum se pot întări frontierele UE, cu România ţinută artificial în afara Schengen
19 Oct 2015   •   10:24

Analistul politic Radu Tudor spune că nu ştie cum se pot întări frontierele UE cu România menţinută în mod artificial în afara spaţiului Schengen, după ce şeful Consiliului European a dat semnalul că suntem numai buni de aderare.

 
"Mie mi se pare că suntem defazaţi şi dacă decizia consiliului JAI, dar şi a reuniunii miniştrilor Apărării din ţările membre NATO, a fost aceeaşi, şi anume nevoia uriaşă de întărire a frontierelor, eu nu văd cum se pot întări frontierele UE cu România menţinută în mod artificial în afara spaţiului Schengen. (...) 
 
Cred că am fost defazaţi şi nu ne-am adaptat la o situaţie care ne putea fi favorabilă", a spus analistul politic Radu Tudor, luni, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
De asemenea, Radu Tudor şi-a exprimat dezamăgirea faţă de atitudinea autorităţilor române în problema Schengen şi a spus că România a pierdut momentul prielnic de a întări acest "contur", mai ales că preşedintele Consiliului European, "Donald Tusk, a dat un semnal că suntem numai buni de Schengen".
 
"Acesta era momentul ideal pentru România să întărească acest contur aliat prin împingerea spaţiului Schengen pe frontierele noastre de nord şi est", a încheiat Radu Tudor.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close