Antena 3 Actualitate Daily Income. Nicu Marcu (PNL): După cum merg lucrurile, se va face lumină în dosarul Flota

Daily Income. Nicu Marcu (PNL): După cum merg lucrurile, se va face lumină în dosarul Flota

de M.Z.    |    06 Noi 2014   •   10:44

Deputatul PNL Nicu Marcu spune că este convins că, după cum merg lucrurile, se va face lumină în dosarul Flota, caz în care Traian Băsescu a fost implicat ca ministru al Transporturilor.

Declaraţia lui Marcu vine după ce procurorul general României, Tiberiu Niţu, a spus joi, referitor la o posibilă redeschidere a dosarului "Flota", că "această împrejurare va fi avută în vedere".

"Aşa cum merg lucrurile acum, sunt convins că se va face lumină în dosar. (...) E bine ca românii să ştie ce s-a întâmplat cu Flota", a apreciat deputatul PNL Nicu Marcu, joi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.

În plus, a mai spus liberalul, "Flota" este un caz controversat care durează de foarte mult timp.

"Presupun că lucrurile nu vor rămâne aşa, la nivelul acesta de necunoscute şi, probabil, că o să se facă lumină după expirarea mandatului preşedintelui. E bine să se facă lumină, indiferent care e rezultatul.

Nu e un prejudiciu de câteva sute de lei, ci foarte mare, plus un patrimoniu pe care România l-a avut în anii `90. E bine ca românii să ştie ce s-a întâmplat cu Flota", a adăugat Marcu.

Dosarul "Flota" a avut ca obiect stabilirea modului în care flota românească a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infracţiuni săvârşite de cei care ar fi iniţiat şi derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanţa cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, în perioada aprilie 1991 - august 2000.

Traian Băsescu a fost implicat în dosar ca ministru al Transporturilor. O expertiză publicată în timpul primului mandat de preşedinte al lui Băsescu a arătat că nu s-a înregistrat niciun prejudiciu pentru partea română, fapt folosit de şeful statului în declaraţii publice pentru a-i sancţiona pe cei care l-au învinovăţit, de-a lungul timpului, de vânzarea Flotei.

Preşedintele Traian Băsescu spunea, în iunie 2012, că, din câte ştie, nu are niciun dosar penal, dosarele "Casa din Mihăileanu" şi "Flota" fiind închise, el apreciind că atacurile pe această temă reprezintă minciuni ale "puşcăriabililor".

Băsescu arăta atunci că dosarul "Flota" a fost închis". "Povestea cu Flota o ştiţi. Au fost 111 sau 109 inculpaţi. A existat un procuror al Departamentului Naţional Anticorupţie, Amăriei, care a refuzat să semneze rechizitoriul. Dosarul este închis, oamenii sunt nevinovaţi", a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta declara, în noiembrie 2013, că preşedintele Traian Băsescu nu va mai fi nimic după 2014, poate doar "vreun inculpat" dacă va fi cazul, deoarece îi va expira imunitatea care l-a "salvat" până acum de un dosar în cazul casei din Mihăileanu şi al Flotei şi de care poate ar avea nevoie şi pentru terenul din Călăraşi. El a precizat însă că nu se referă la nimic concret, că vorbeşte în principiu, la genul "dacă ar fi cazul", şi că aceasta este treaba justiţiei, nu a lui.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close