Antena 3 CNN Actualitate Daily Income. Urzeala drujbelor: prejudicii de miliarde

Daily Income. Urzeala drujbelor: prejudicii de miliarde

Daily Income. Urzeala drujbelor: prejudicii de miliarde
13 Mai 2015   •   10:22

În România se poate vorbi despre o „urzeală a drujbelor”, luând considerare tăierile ilegale şi legale care au ras practic aproape un milion de hectare de pădure în ultimii 25 de ani. Cu 25-27% suprafaţă împădurită, suntem mult sub media europeană care depăşeşte 33%.

Trebuie oprite aceste defrişări care aduc prejudicii uriaşe României.

Antreprenorul Ilan Laufer a comentat, în emisiunea Daily Income, problema defrişărilor, precizând că România nu a negociat suficient condiţiile intrării în UE.

„Noi când am aderat la UE, nu am negociat în absolut nici un fel, la absolut nici unul dintre capitolele importante pentru noi ca şi ţară. Am vrut atunci să grăbim procesul de aderare ceea ce a condus la nişte lacune majore în ceea ce ne priveşte pe noi şi în ceea ce priveşte modul în care România exploatează parteneriatul cu Uniunea Europeană", a declarat Ilan Laufer.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a intervenit telefonic în emisiunea Daily Income pentru a expune măsurile pe care instituţia pe care o conduce intenţionează să le ia pentru stoparea defrişărilor ilegale.

„Sper ca în următoarele două săptămâni să lansăm încă un program, în afară de programul „Radarul pădurilor”, astfel încât tăierile din orice colţ din ţară, pe orice suprafaţă de teren, indiferent de cine este proprietar, să poată fi vizualizate de mine şi de orice altă instituţie care poate să acceseze acel site”, a declarat ministrul.




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close