Antena 3 CNN Actualitate Dâmboviţa: Aproximativ 4.000 de copii vor intra în clase pregãtitoare în anul şcolar 2012-2013

Dâmboviţa: Aproximativ 4.000 de copii vor intra în clase pregãtitoare în anul şcolar 2012-2013

Dâmboviţa: Aproximativ 4.000 de copii vor intra în clase pregãtitoare în anul şcolar 2012-2013
Sursa foto: Foto: babble.com
23 Ian 2012   •   20:52

Prin formarea a 200 de clase pregătitoare, începând cu anul şcolar viitor, aproximativ 4.000 de copii din judeţul Dâmboviţa vor intra în sistem, a declarat, luni, într-o conferinţã de presã, Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Ion Sorin, informează Agerpres.
   
Acesta a dat asigurãri cã cei înscrişi nu vor duce lipsã nici de cadre didactice, nici de spaţii.
   
Începând cu anul şcolar 2012-2013, copiii care împlinesc şase ani pânã la data de 31 august, vor intra obligatoriu în aceste clase, putând să fie înscrişi şi copiii care vor împlini aceastã vârstã pânã în 31 decembrie.
   
"Începând de astãzi (n.r. luni) la nivelul judeţului Dâmboviţa existã un numãr de telefon gratuit, tel verde, 0800816245. La acest telefon va rãspunde un inspector şcolar, care este în mãsurã sã dea detalii despre clasele pregãtitoare. De asemenea, vom distribui în toate unitãţile şcolare pliante care rãspund întrebãrilor pe care pãrinţii sau profesorii le pot avea în legãturã cu funcţionarea claselor pregãtitoare", a precizat şeful IŞJ Dâmboviţa, Ion Sorin.
   
Elevii din clasa pregãtitoare nu vor primi calificative sau note, dar absenţele lor vor fi luate în calcul, fiind vorba de învãţãmânt obligatoriu.
   
Înscrierile în clasele pregãtitoare vor începe din 5 martie. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean circa 1.500 de copii din judeţ intrau anual în clasa I fãrã a merge la grãdiniţã.
   
"Din calculele fãcute de noi acum, din ce au cerut şcolile, cifra este destul de mare în Dâmboviţa, în special din mediul rural. Circa 1.500 de elevi nu mergeau la grãdiniţã. Dâmboviţa fiind un judeţ cu 70% populaţie ruralã numãrul copiilor care nu merg la grãdiniţã este mare", a precizat inspectorul şcolar adjunct al IŞJ Dâmboviţa, Iulian Brezeanu.

×
Subiecte în articol: Dambovita cadre didactice
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close