Antena 3 CNN Actualitate Dâmboviţa. Un urs a omorât un porc, în satul Glod

Dâmboviţa. Un urs a omorât un porc, în satul Glod

Dâmboviţa. Un urs a omorât un porc, în satul Glod
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Sep 2012   •   09:57

Un localnic din satul dâmboviţean Glod, comuna Moroieni, a sunat, în noaptea de sâmbătă spre duminică la 112 după ce un porc din gospodărie i-a fost omorât, cel mai probabil de un urs.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Lucian Chirică, a declarat că este posibil ca ursul să fi intrat în gospodărie spre dimineaţă şi să fi omorât porcul de 30-40 de kg.
   
Vânătorii continuă căutările pentru prinderea acestui urs, dar şi a celui care a ucis, miercuri, un bărbat de 64 de ani din Moroieni. Nu se ştie dacă este vorba despre acelaşi animal.
   
Aproximativ 20 de poliţiştii efectuează, duminică dimineaţă, o percheziţie la Moroieni, la casa bărbatului de 64 de ani, ucis de urs, miercuri, căutând indicii legate de infracţiunea de braconaj.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Lucian Chirică, a declarat că sunt căutate trofee de animale, arme de vânătoare şi instrumente folosite la braconaj.
   
Doi bărbaţi, care sunt suspectaţi că l-au ajutat pe bărbatul din Moroieni să braconeze, sunt cercetaţi în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile.
   
Poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi în zonă pentru a preveni populaţia să nu meargă în pădure.
   
Un bărbat de 64 de ani, suspectat de braconaj alături de alte două persoane, a fost ucis, miercuri dimineaţă, de un urs la Moroieni, animalul fiind prins în laţ de mai mult timp.
   
Un alt incident a avut loc, în zonă, la sfârşitul săptămânii trecute. Un bătrân de 71 de ani a fost omorât, după ce a fost atacat de un urs în timp ce culegea prune, în livadă, cu alte trei persoane, în localitatea Dealu Frumos, din comuna dâmboviţeană Pietroşiţa. În aceeaşi zi alte două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost atacate de urs şi rănite, la Buciumeni. Ursul a fost împuşcat şi la autopsie s-a constatat că avea rabie. Astfel, pe o rază de 30 de kilometri în zona unde s-au produs atacurile ursului, a fost instituită carantina.

×
Subiecte în articol: urs Dambovita sat porc omorat victima gospodarie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close