Antena 3 Actualitate Dan Andronic, noi dezvăluiri despre arhiva SIPA. Ce nume de politicieni apar în notele informative

Dan Andronic, noi dezvăluiri despre arhiva SIPA. Ce nume de politicieni apar în notele informative

de S.T.    |    09 Iun 2017   •   11:11
Dan Andronic, noi dezvăluiri despre arhiva SIPA. Ce nume de politicieni apar în notele informative
Sursa foto: Foto: captura Antena 3

Arhiva secretă a SIPA conținea informații despre Adrian Năstase, Victor Ponta, Monica Macovei și Traian Băsescu, susține jurnalistul Dan Andronic.

Din investigaţiile pe care le-am făcut pe parcursul ultimelor săptămâni este vorba despre note care conţin date despre cel puţin patru oameni politici importanţi: Adrian Năstase, fostul prim-ministru al României, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, Victor Ponta, fostul prim-ministru, Monica Macovei, fostul ministru al Justiţiei. Aceste informaţii au fost conţinute de arhivă SIPA până în anul 2005 şi apăreau fie sub formă de note-sinteză, fie sub formă de note informative ca urmare a informaţiilor culese din mediul penitenciar sau prin reţeaua de informatori. Ele aveau o valoare informativă relativă, fiind vorba despre tipuri diferite de documente. Despre cele referitoare la Adrian Năstase şi Monica Macovei avem o imagine mai clară, în privinţa celorlalţi doi fiindu-ne indicate doar contextul în care apăreau. Faptul că am menţionat aceste nume nu înseamnă că sunt singurele documente în care apăreau nume de oameni politici. E posibil ca să fie vorba de mult mai mulţi”, spune Dan Andronic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close