Antena 3 CNN Actualitate Departamentul de Luptă Anti-fraudă, aflat la comanda premierului Orban, îl caută de fraude pe liderul USR Dan Barna

Departamentul de Luptă Anti-fraudă, aflat la comanda premierului Orban, îl caută de fraude pe liderul USR Dan Barna

Jurnalista Adina Anghelescu a dezvăluit în cadrul emisiunii "Descoperiţi" că Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), aflat în coordonarea prim-ministrului liberal, investighează activitatea fostelor firme ale liderului USR Dan Barna, prin care acesta a derulat proiecte cu fonduri europene.

Departamentul de Luptă Anti-fraudă, aflat la comanda premierului Orban, îl caută de fraude pe liderul USR Dan Barna
de Georgiana Adam    |    29 Noi 2020   •   10:15

Barna a ieşit din acţionariatul acestor companii după ce a intrat în politică. Nu este prima investigaţie legată de activitatea lui Barna în domeniul fondurilor europene.

DNA a deschis un dosar iar partenerii de afaceri ai actualului lider USR au fost audiaţi.

Însă dosarul nu a avansat prea mult.

"În martie 2019, DNA Alba Iulia clasa dosarul în care erau cercetate firmele de consultanţă ale lui Dan Barna. În octombrie 2019, acest dosar a fost redeschis şi trimis la DNA central. Chiar dacă în dosarul aflat la DNA nu se mişcă nimic, se mişcă DLAF, care este un organism din structura guvernului. Ei nu au finalizat controlul.

Foști parteneri ai lui Barna, audiați. Detalii-bombă

DLAF a început verificarea tuturor achiziţiilor, angajărilor, pontajelor, rapoartelor de activitate, furnizorilor din proiectele 'Punţi comunitare', 'SES-am deschide-te' şi 'Biblioteca Bunelor Practici'.

Dacă descoperă nereguli, le vor depune la dosarul aflat la DNA", a precizat Adina Anghelescu.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: Dan Barna DLAF
Parteneri
Este haos pe şosele şi în vămi. Circulaţia este infernală!
x close