Antena 3 CNN Actualitate Dan Barna: „E o recompensă meritată pentru ca România să fie din nou în drum spre Europa și nu să-și facă bagajele în afara ei”

Dan Barna: „E o recompensă meritată pentru ca România să fie din nou în drum spre Europa și nu să-și facă bagajele în afara ei”

Dan Barna: „E o recompensă meritată pentru ca România să fie din nou în drum spre Europa și nu să-și facă bagajele în afara ei”
13 Iun 2019   •   16:55

Ludovic Orban, Victor Ponta, Dan Barna şi Eugen Tomac au fost invitați la Palatul Cotroceni pentru a semna Acordulul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. 

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că susține acest acord pentru că „România trebuie să fie un stat de drept, un stat în care justiția să funcționeze independent și să fie o putere respectată”. 

„USR a semnat acest Acord național pentru că el conține ceea ce de trei ani, în Parlamentul României și în toate județele României și în Diaspora, USR a susținut, că România trebuie să fie un stat de drept, un stat în care justiția să funcționeze independent și să fie o putere respectată. Acest acord e prima piesă dintr-o construcție care trebuie să conțină și fără penali în funcții publice. E cel mai simplu instrument pe care noi, ca societate, putem să-l introducem în Constituție pentru ca politica românească de acum în viitor să devină ceva mai bună. Sta în puterea noastră. Acest pact e un prim pas. Trebuie să transformăm Curtea Constituțională într-un arbitru adevărat și neutru al funcționării statului, iar legile justiției să fie corectate”, aspus președintele USR. 

Dan Barna l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru semnarea acordului. „E o întâmplare fericită ca azi, într-o zi importantă pentru dumneavoastră personal, să semnăm acest acord. E o recompensă meritată pentru ca România să fie din nou în drum spre Europa și nu să-și facă bagajele în afara ei”. 

×
Subiecte în articol: Dan Barna Klaus Iohannis
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close