Antena 3 CNN Actualitate Dan Barna, acuzaţii la ceas târziu: "Un acord era la un telefon distanţă dar Florin Cîţu a preferat o lovitură spectaculoasă"

Dan Barna, acuzaţii la ceas târziu: "Un acord era la un telefon distanţă dar Florin Cîţu a preferat o lovitură spectaculoasă"

Vicepremierul Dan Barna susţine că premierul Florin Cîţu avea soluţia dialogului la îndemână pentru a detensiona situaţia de la Ministerul Sănătăţii, dar a preferat "o lovitură pe care a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit imatură".

Dan Barna, acuzaţii la ceas târziu: "Un acord era la un telefon distanţă dar Florin Cîţu a preferat o lovitură spectaculoasă"
de Adrian Iclozan    |    14 Apr 2021   •   23:34

Potrivit lui Barna, că Florin Cîțu știa că USR PLUS este un partener loial și că ar fi găsit disponibilitate la discuții pentru a se ajunge la un acord care să păstreze unitatea coaliției.

"Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil.

Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună", spune Barna, într-o postare pe Facebook publicată miercuri, în jurul orei 23

Dan Barna: Cîțu s-a pregătit din timp pentru o lovitură spectaculoasă

"În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului.

S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției. Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu", mai spune Barna.

USR PLUS a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea acestei alianţe pentru funcția de prim-ministru și a cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru actualul premier.

Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că...

Publicată de Dan Barna pe Miercuri, 14 aprilie 2021

×
Subiecte în articol: Dan Barna Florin Cîțu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close