Antena 3 CNN Actualitate Dan Barna, liderul USR: „Crima de la Caracal arată că nu s-a schimbat nimic după Colectiv. Nu sunt suficiente simplele demiteri”

Dan Barna, liderul USR: „Crima de la Caracal arată că nu s-a schimbat nimic după Colectiv. Nu sunt suficiente simplele demiteri”

Dan Barna, liderul USR: „Crima de la Caracal arată că nu s-a schimbat nimic după Colectiv. Nu sunt suficiente simplele demiteri”
29 Iul 2019   •   11:44

Dan Barna, președintele USR, face declarații legate de măsurile propuse după tragedia de la Caracal. 

„Nimic nu va putea să aducă această viață înapoi, dar această tragedie arată că așa nu mai putem continua. Această tragedie arată că în momentul de față statul român e în faliment funcțional. Statul român nu mai poate să asigure un serviciu minim pe care oamenii îl așteaptă de la el, siguranța cetățenilor. Din această perspectivă, mesajul implicării și mesajul schimbării e cu atât mai necesar și cu atât mai important. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu e o situație excepțională, sunt pline inspectoratele de Poliție de șefi interimari numiți politici, mulți dintre ei fără studii. În momentul de față absolvenții Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza nu pot să-și primească posturi pentru că nu sunt locuri sau nu e buget, pentru că aceste locuri sunt ocupate de oameni numiți politic, fără să aibă studiile de specialitate. Am ajuns să credem că se poate funcționa cu rude, amante, soții, nepoți, veri în poziții de forță din statul român. Am ajuns în situația în care oameni mor pentru că se blochează sisteme plătite cu sute de mii de euro și milioane de euro de statul român”, a spus președintele USR. 

Dan Barna a spus că nu s-a schimbat nimic după tragedia de la Colectiv și că instituțiile statului nu funcționează așa cum ar fi normal. 

„Cei care sunt responsabili trebuie să răspundă, dar simplele demiteri nu sunt suficiente. Am crezut că ne-am trezit după Colectiv și că instituțiile statului încep să funcționeze. Crima de la Caracal arată că nimic nu s-a schimbat”, a adăgat liderul USR. 

×
Subiecte în articol: Dan Barna Caracal
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close