Antena 3 CNN Actualitate Vicepremierul Dan Barna, cu masca pusă greșit într-un clip video postat chiar de el. Medic: ”Este o mare greșeală”

Vicepremierul Dan Barna, cu masca pusă greșit într-un clip video postat chiar de el. Medic: ”Este o mare greșeală”

Vicepremierul Dan Barna apare cu masca de protecție purtată greșit, într-un clip video postat chiar de el pe pagina de Facebook.

Vicepremierul Dan Barna, cu masca pusă greșit într-un clip video postat chiar de el. Medic: ”Este o mare greșeală”
Sursa foto: Colaj Facebook/Hepta
de Georgiana Adam    |    29 Mai 2021   •   13:36

Într-un filmuleț în care vicepreședintele USR-PLUS dă curs provocării premierului Florin Cîțu în campania pro-vaccinare anti-COVID și explică ce conține serul, din punctul său de vedere, se observă că Barna nu respectă indicațiile medicilor în ce privește purtarea măștii.

Dan Barna, cu masca de protecție purtată greșit

În imagini, se vede cum vicepremierul Dan Barna poartă elasticul de la masca de protecție în buclă, semn că aceasta este prea mare.

Medicii au explicat de la începutul pandemiei că, în astfel de cazuri, când masca de protecție este prea mare pentru fața noastră, este indicat să facem un nod la elasticul acesteia, nu să dăm elasticul peste ureche, riscând astfel să nu fim protejați cum trebuie.

3 paşi prin care ne punem corect masca de protecţie şi ce greşeli putem face

Cu siguranţă, mulţi dintre noi am văzut persoane pe stradă care nu poată corect masca.

”Mai sunt persoane în cazul cărora masca este mare pentru faţa lor, cum sunt şi copiii. La ei, nu dăm elasticul măştii peste ureche, pentru a micşora masca, pentru că este o mare greşeală. 

Va rămâne o gaură în lateralul obrazului şi dacă cineva strănută lângș dvs, toţi microbii vor intra pe acolo şi vor ajunge la dvs şi vă puteţi îmbolnăvi”, a explicat dr. Adrian Marinescu, director medical la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dan Barna mască
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close