Antena 3 CNN Actualitate Barna nu exclude repetarea cazului Foişor: "A fost o măsură luată într-o situaţie extremă şi probabil că vor mai fi astfel de măsuri. E ca în război"

Barna nu exclude repetarea cazului Foişor: "A fost o măsură luată într-o situaţie extremă şi probabil că vor mai fi astfel de măsuri. E ca în război"

Vicepremierul Dan Barna a spus, luni, că nu exclude repetarea cazului Foişor, deşi operaţiunea s-a produs într-un mod "grotesc".

Barna nu exclude repetarea cazului Foişor: "A fost o măsură luată într-o situaţie extremă şi probabil că vor mai fi astfel de măsuri. E ca în război"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    12 Apr 2021   •   15:57

Barna admite că astfel de măsuri se mai pot lua, având în vedere că, în prezent, suntem într-o perioadă de război cu virusul.

Întrebat, la Hotnews.ro, cum a fost posibilă evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor în miez de noapte, Dan Barna a răspuns: 

Dan Barna: E o perioadă de război cu virusul, nu una în care toate lucrurile merg bine

"Depinde cum privim. Dacă privim din perspectiva bolnavilor COVID la limita dintre viaţă şi moartea, care nu mai aveau loc fizic, pentru ei acel disconfort major pe care  l-au suferit alţi pacienţi e un sacrificiu cumva de înțeles. 

Dacă mi s-ar fi spus că trebuie mutată mama sau tata pentru că era nevoie de spațiu pentru pacienți la limită, nu era nicio problemă, că era dimineața, la prânz sau seara, pentru că e o perioadă de război cu virusul, nu e o perioadă în care toate lucrurile merg bine.

A fost o măsură luată într-o situaţie extremă şi probabil că vor mai fi astfel de măsuri, e cum se întâmplă într-un război.

Barna, despre evacuare: Asta a fost grotesc, încercăm să ne lămurim cum a fost posibil să se ajungă aici

Ce a fost regretabil, greşit şi sper să nu se se mai întâmple este că s-a permis de către jandarmi să ai un pacient pe targă, camere de filmat, cetățeni gură-casă care se înghesuiau acolo. Este de neacceptat în orice țară normală.

Asta a fost grotesc, sper să nu se mai întâmple, încercăm să ne lămurim cum a fost posibil să se ajungă aici", a spus vicepremierul Dan Barna.
 

×
Subiecte în articol: Dan Barna Foişor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close