Antena 3 CNN Actualitate Dan Ciachir, despre decizia BOR privind botezul: "Nu se putea o rezolvare mai bună"

Dan Ciachir, despre decizia BOR privind botezul: "Nu se putea o rezolvare mai bună"

Scriitorul și publicistul Dan Ciachir a comentat decizia luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, privind Taina Botezului.

Dan Ciachir, despre decizia BOR privind botezul: "Nu se putea o rezolvare mai bună"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   21:19

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din care fac parte 55 de episcopi, arhiepiscopi și episcopi vicari, s-a reunit joi, iar primul subiect discutat a fost modul în care se va desfășura în continuare Taina Botezului, după incidentul grav de la Suceava unde un copil a murit după ce a fost botezat. 

"Sfântul Sinod a luat o decizie legată de botez. Nu se schimbă nimic, dar este în spiritul ortodox, în spiritul acestei Taine.

Va fi nevoie de mai multă atenție din partea tuturor, a nașilor, părinților, preoților. Copilul va fi examinat medical.

E ca și cum ai circula cu același automobil cu care s-a întâmplat un accident, dar cu mai multe verificări tehnice. Mașina rămâne aceeași.

Este în spiritul ortodoxiei, nu se schimbă nimic, ci se îmbunătățește modul de administrare a acestei Taine, prin care ajungi creștin.

Sinodul a procedat foarte bine și nu își avea rolul o anumită ieșire a unui episcop care își căuta reclamă. Taina rămâne așa cum a fost. Administrarea, în esență, este aceeași. Nu se putea o rezolvare mai bună”, a declarat Dan Ciachir pentru DC News. 

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava, înecat la botez, a murit

Părinţii acuză preotul că nu ar fi ţinut cont că micuţul plângea în acele momente şi l-a băgat de trei ori în apă. Medicii spun că bebeluşul ar fi înghiţit multă apă. 

Reprezentanţii Bisercii Ortodoxe Române spun că tehnica botezului nu ar trebui să pună în pericol viaţa bebeluşilor, dacă preotul respectă întocmai tehnica botezului. 

"Este, fără îndoială, un caz tragic, un caz care va trebui să fie anchetat. Să nu ne imaginăm că un copil poate fi introdus în apă fără acoperirea nărilor, a gurii şi a urechilor. 

BOR, despre botez: E o tehnică pe care un preot experimentat o foloseşte întotdeauna

Există o tehnică pe care un preot experimentat o foloseşte întotdeauna. Aşa se oficiază un botez cu maximă grijă", a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 

Tatăl micuţului a povestit că după cea de-a treia scufundare, copilului a început să îi curgă sânge din nas. La sosirea Ambulanţei, bebeluşul era deja în stop cardio-respirator. 

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close