Dan Condrea pregătea o afacere mult mai mare decât Hexi Pharma

de D.G.    |    31 Mai 2016   •   11:30
Dan Condrea pregătea o afacere mult mai mare decât Hexi Pharma foto: Agerpres

Compania producătoare de dezinfectante, ajunsă în mijlocul unui scandal național, se pregătea de o mare transformare din cauza problemelor pe care le-a mirosit fostul patron. Mâna dreaptă a lui Dan Condrea înființase o altă firmă producătoare de biocide care voia să intre pe piață, potrivit Libertatea.

Angajații lui Dan Condrea au început să vorbească despre ce se întâmpla de fapt, și mai ales cine știa că biocidele sunt diluate. Cei care au dezvăluit aceste lucruri sunt chiar oamenii de bază nu doar din Hexi Pharma, ci și din alte companii pe care Condrea le înființase. Este vorba de directorii Flori Dinu și Mihail Leva care ar fi mărturisit în fața procurorilor că diluarea produselor se făcea la ordinul lui Condrea.

Planurile lui Condrea erau să scoată ușor–ușor Hexi Pharma de pe piață și s-o înlocuiască cu o altă firmă producătoare de biocide care nu avea în spate nicio problemă. Aici a intervenit pentru început Mihail Leva, directorul de producție de la Hexi Pharma, care a înființat o firmă nouă la sfârșitul lui 2014, cu activitate declarată producția de biocide de înaltă calitate, denumită Bizchim SRL.

Rețeta pe care a urmat-o această companie a fost la indigo după cea care a funcționat și firma-mamă. Adică firma secretă Bizchim a încercat să contracteze fonduri europene în valoare de un milion de euro, cererea fiindu-i însă respinsă în primă fază.

Sediul acestei companii a fost înregistrat într-una din casele lui Dan Condrea, pe care o avea într-un cartier privat din Otopeni, gard în gard cu laboratorul fostului patron, Unilab, cel care-i verifica produsele lui Condrea.

Planurile i-au fost date peste cap când au început dezvăluirile de Hexi Pharma, iar pe 19 aprilie, când fostul patron a aflat că vor urma dezvăluiri despre activitatea Hexi Pharma, a decis să închidă și Bizchim SRL.

x close