Dan Constantin, la Subiectiv: Elicopterul SMURD era dotat pentru zbor la vedere, nu avea echipament de zbor instrumental

de A.M.P    |    15 Dec 2014   •   21:04

Elicopterul prăbuşit în Lacul Siutghiol era dotat pentru zbor la vedere, deci nu avea echipament de zbor instrumental, spre deosebire de celelalte elicoptere din flota SMURD, a declarat Dan Constantin, redactor şef Jurnalul Naţional, invitat în ediţia de luni a emisiunii "Subiectiv", de la Antena 3.

Totodată, Dan Constantin a afirmat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, acest elicopter nu avea montate flotoarele care, de regulă, sunt ataşate la misiunile care au ca rută zone acvatice.

"Ele s-ar deschide automat, la contatul cu apa", a spus Dan Constantin. 

Constantin a afirmat că elicopterul prăbuşit nu a intrat în dotarea SMURD prin procedura de licitaţie, aşa cum se întâmplă de obicei, ci a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa printr-un program european.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit, luni seară, în jurul orei 16.20, în Lacul Siutghiol, din Constanţa. Aparatul avea la bord patru persoane: pilotul, copilotul, medicul şi un asistent. Până la această oră, doar medicul echipajului a fost găsit de salvatori şi transportat de urgenţă la spital.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close