Antena 3 CNN Actualitate Dan Petre: Nu avem foarte multe dovezi că această grupare este chiar o grupare sau sunt trei băieţi într-o pivniţă

Dan Petre: Nu avem foarte multe dovezi că această grupare este chiar o grupare sau sunt trei băieţi într-o pivniţă

Dan Petre: Nu avem foarte multe dovezi că această grupare este chiar o grupare sau sunt trei băieţi într-o pivniţă
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Mai 2015   •   09:32
Dan Petre, analist de politică externă, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că sistemul de "reţele teroriste" este foarte greu de stabilit. 
 
"ISIS, ca şi Al-Qaida, chit că între ei există un soi de concurenţă şi în anumite zone chiar confruntări violente, funcţionează pe sistem de franciză. Cine vrea şi poate se revendică din aceste grupări. Problema este care sunt cererile pe care aceşti oameni le au. Putem presupune că ostaticul a fost vândut din mână în mână până la această grupare, că de aceea a durat o lună şi jumătate să aflăm că se află acolo"-
 
"Al doilea lucru, guvernele pot face, dar nu pot face tot timpul şi din acelaşi interes. Trebuie văzută lista de cereri. Ce vor? Vor să se negocieze, să fie recunoscuţi ca partener de negociere? Nici nu avem prea multe dovezi că există această grupare teroristă sau sunt trei băieţi într-o pivniţă. Oricine poate să lanseze acel mesaj."
 
Cât despre rolul serviciilor secrete în astfel de situaţii, Dan Petre a arătat că partea aceasta nu este deloc vizibilă.
 
"Asigurări nu putem avea. Despre cum funcţionează aceste lucruri - e partea mai puţin vizibilă a statului român. Nu se iese la defilarea de 1 decembrie cu elementele astea. Nu se văd, se văd direct rezultatele, dacă sunt bune."
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close