Antena 3 CNN Actualitate Dan Șova a plecat în lacrimi de la Parlament

Dan Șova a plecat în lacrimi de la Parlament

Dan Șova a plecat în lacrimi de la Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Dec 2015   •   11:58

Senatorul PSD Dan Șova a plecat în lacrimi de la Parlament, dupa ce camera superioară a Legislativului a încuviințat reținerea și arestarea lui, solicitate de către DNA, informează B1 TV.

Dan Șova nu a dori să facă declarații. „Ce am avut de spus am spus am spus la tribuna Senatului", a precizat senatorul.

Senatorii au decis, joi, cu 95 de voturi ”pentru” și 30 ”împotrivă” că senatorul PSD Dan Șova poate fi reținut și arestat.

Procurorii DNA au cerut, pe 23 noiembrie, aviz de la Senat privind reţinererea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova.

Este al doilea dosar în care Dan Şova este acuzat de corupţie şi este pentru a treia oară când senatorii sunt chemaţi să se pronunţe cu privire la ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia în vederea arestării, ei respingând, în martie şi în iunie, o altă solicitare referitoare la Dosarul Turceni- Rovinari.
 
Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.
 
Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.




×
Subiecte în articol: dan sova parlament
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close