Antena 3 CNN Actualitate Dan Şova: Din acciza la carburanţi se pot construi 697 de kilometri de autostradă

Dan Şova: Din acciza la carburanţi se pot construi 697 de kilometri de autostradă

Dan Şova: Din acciza la carburanţi se pot construi 697 de kilometri de autostradă
de M.T.    |    08 Apr 2014   •   16:34

Din acciza suplimentară la carburanţi se pot construi 697 de kilometri de autostradă, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Dan Şova, informează Agerpres.

„S-a născut din partea jurnaliştilor sau din partea societăţii civile, din partea colegilor din Parlament, întrebarea legitimă referitoare la ce se va finanţa din acciză. În primul rând, aş lămuri faptul că se vor construi autostrăzi. Vreau să pun la dispoziţia dumneavoastră să vedeţi cei 697 de kilometri, la care ne-am gândit noi într-o primă variantă că ar putea fi finanţaţi din acciză”, a spus Şova, care a participat la un workshop desfăşurat în cadrul conferinţei Infrastructure Business Summit.

Astfel, potrivit ministrului, din acciză se pot realiza Autostrada Alexandria - Craiova (140 de km), Autostrada Craiova - Calafat (85 km), Târgu Mureş -Târgu Neamţ (211 km), Gilău - Suplacu de Barcău (101 km), Bucureşti - Giurgiu (60 km), Paşcani - Suceava Siret (100 km).

Acciza pentru benzină şi motorină a crescut cu 7 eurocenţi de la 1 aprilie. În prezent, acciza reprezintă 30% din preţul final la benzină şi 26% la motorină.

Premierul Victor Ponta a explicat, la începutul săptămânii trecute, că acciza la carburanţi va aduce venituri anuale la bugetul de stat de 2,4 miliarde de lei, echivalentul a 600 milioane de euro, dar şi că o parte din bani va merge pentru cofinanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, aprobate de Uniunea Europeană. 

×
Subiecte în articol: dan sova autostrazi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close