Antena 3 CNN Actualitate Dan Şova: Hăineală va fi şef la DNA şi Morar la Parchetul General

Dan Şova: Hăineală va fi şef la DNA şi Morar la Parchetul General

Dan Şova: Hăineală va fi şef la DNA şi Morar la Parchetul General
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Apr 2013   •   23:24

Dan Şova este al doilea social-democrat care a declarat, marţi seara, că Oana Schmidt-Hăineală va fi numită şefă la DNA şi Daniel Morar, la Parchetul General.

"Eu pot să vă spun că, în urma acestei proceduri aplicate, procurorul general selecţionat va fi domnul Daniel Morar şi procurorul-şef al DNA va fi doamna Hăineală, independent de voinţa oricărui ministru al Justiţiei. Prin procedura pe care vrea să o promoveze CSM, îşi asumă un rol legislativ pe care nu îl are. Anume acela de a desemna procurorii. Prin procedură, aşa cum e făcută astăzi şi aplicată, cei doi procurori care ajung să fie nominalizaţi, fără intervenţia ministerului Justiţiei, sunt domnul Morar la Parchetul General şi doamna Hăineală la DNA", a declarat Dan Şova, potrivit Realitatea.net.

Aceleaşi nume pentru şefia Parchetelor au fost vehiculate şi de social-democratul Mădălin Voicu, marţi seara, la Antena 3.

"Eu ştiu ce se întâmplă. Nu e o chestie fariseistică, dar ştiu exact ce se va întâmpla şi o spun cu foarte mare responsabilitate. Doamna Kovesi a ieşit din discuţie, procurorul general va fi Daniel Morar şi doamna Hăineală, şefa DNA", a declarat social-democratul Mădălin Voicu, marţi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Voicu nu a dorit însă să spună de unde ştie acest lucru.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat, marţi, că este exclusă varianta ca ea să fie numită în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, vehiculată de un fost membru al CSM.









×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close