Antena 3 CNN Actualitate Dan Tănasă, despre protestul AUR împotriva certificatului verde: "Încalcă Constituția și încală drepturi fundamentale ale omului"

Dan Tănasă, despre protestul AUR împotriva certificatului verde: "Încalcă Constituția și încală drepturi fundamentale ale omului"

Parlamentarii AUR au afișat, luni, un banner improvizat, de mari dimensiuni, pe care scria „Libertate fără certificate”. Deputații Alianței au protestat împotriva proiectului care prevede introducerea certificatelor verzi.

Dan Tănasă, despre protestul AUR împotriva certificatului verde: "Încalcă Constituția și încală drepturi fundamentale ale omului"
Sursa foto: Dan Tanasa/Facebook
de Georgiana Adam    |    20 Dec 2021   •   18:29

Dan Tănasă, deputat AUR, a vorbit, luni, în exclusivitate la Antena 3, despre protestele care au avut loc în plenului Camerei Deputaților.

"Am luat decizia de a protesta în plenul Camerei Deputaților, după ce președintele de ședință a refuzat să supună votului Plenului Camerei Deputaților scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind certificatul verde, în mod evident un abuz al conducerii ședinței în acest moment, un domn deputat de la PSD. În mod evident, am luat decizia de a protesta cât se poate de vehement cu privire la acest mod dictatorial de a conduce ședințele Camerei Deputaților. Înțelegem că aici, toată lumea repspectă același regulamente, dar pentru unii, regulamentele sunt folosite pentru a forța impunerea anumitor proiecte care sunt pe ordinea de zi a coaliției de la guvernare în acest moment. Noi ne opunem certificatului verde, pentru că, în mod evident, certificatul verde încalcă Constituția și încală drepturi fundamentale ale omului și susținem liberatate fără certificate", a declarat Dan Tănasă la Antena 3.

Deputații Alianței au protestat împotriva proiectului care prevede introducerea certificatelor verzi.

Președintele de ședință i-a spus deputatului AUR că proiectul de lege nu va fi supus dezbaterii și votului, deoarece lipsește raportul comisiilor de specialitate.

Porivit Mediafax, şedința a fost bruiată, în anumite momente, de senatoarea Diana Șoșoacă, prezentă la ședința Camerei Deputaților.

Propunerea legislativă, inițiată de 11 senatori și deputați, printre care fostul premier Florin Cîțu și vicepremeierul Kelemen Hunor, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private, respectiv pentru introducerea certificatului verde, a fost respins în Senat pe 27 octombrie.

×
Subiecte în articol: certificatul verde aur dan tanasa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close