Antena 3 CNN Actualitate Dan Tănasă lămurește misterul banilor din AUR, după acuzațiile aduse de Diana Şoşoacă

Dan Tănasă lămurește misterul banilor din AUR, după acuzațiile aduse de Diana Şoşoacă

Diana Şoșoacă susține că acest scandal care a mers până la excluderea ei din formațiunea AUR a început de la bani. Ea a precizat că celor care au funcții în parlament li s-a a cerut procente din salarii. Contactat pentru un punct de vedere Dan Tănasă, deputat AUR, infirmă acuzaţiile aduse de senatoarea Şoşoacă despre care spune că are un stil de mahala.

Dan Tănasă lămurește misterul banilor din AUR, după acuzațiile aduse de Diana Şoşoacă
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   18:28

Senatoarea Diana Şoşoacă a precizat că ea a refuzat categoric să dea din banii cu care trebuie să întreţină cabinetul şi a confirmat că în partid este un mare scandal pe această temă.

Întrebat dacă li s-a cerut bani în cadrul partidului, Dan Tănasă, deputat AUR a precizat că nu a fost nimic impus, iar sumele de care se vorbeşte făc parte dintr-o propunere pentru a fi donate în scopuri caritabile acolo unde este nevoie.

"Eu am constatat cu stupefacţie că am fost tâmpit atunci când am crezut că doamna Şoșoacă este de bună credință. Eu chiar am crezut că doamna Soșoacă ai intrat în Parlamentul României ca să facă ceva, să schimbe lucrurile în bine. Însă acum constat și eu personal și constatăm cu toții că doamna Şoşoacă s-a apucat să se certe cu noi.

Dacă doamna Şoșoacă era mânată de cele mai bune intenții, eu cred că domnia sa  putea să rămână în AUR, vreo şase luni de zile, timp în care ne explica că ceea ce facem noi nu e bine și dacă vedea că nu suntem pe placul domniei sale părăsea formațiunea în liniște, amical", a spus Dan Tănasă la Antena 3.

Dan Tănasă: "Şoşoaca are un stil de mahala. Acuzaţiile sunt ridicole"

"Doar că e o văd acest stil de mahala a doamnei Şoșoacă că nu e unul public, ăsta e modul în care acționează ea în fiecare zi.

Acuzațiile pe care le face sunt ridicole. Nu ne-a obligat nimeni să stăm la nici un hotel, nu ne obligat nimeni să dăm bani. Tot ceea ce se decide în interiorul Partidului și în interiorul grupurilor parlamentare se decide prin consens cu toată lumea.

O singură persoană, una singură dintre persoane nu a fost de acord cu ceea ce am stabilit împreună. Spre exemplU afirmația aceasta ca am fost obligați să stăm la un hotel care e aparține domnului Lulea este o minciună sfruntată.

Nu există așa ceva. Există o parte din parlamentarii noștri care stau acolo dar stau toţi împreună ca să ne cunoaștem mai bine. Mie de exemplu nu mi-a solicitat nimeni să mă cazey la un anumit hotel. Asta e o minciuna a doamnei Şoșoacă.

Legat de bani, nu a cerut nimeni nimic, nu a fost nimeni obligat. Întradevăr am convenit cu toții împreună, vă dau un exemplu, că din salariile noastre sau din sumă forfetară o parte un anumit procent o anumită sumă va fi donată de parlamentarii AUR dar această propunere nu a venit impusă de conducere partidului", a spus Dan Tănasă pentru Antena 3

Diana Şosoacă: "Totul a pornit de la bani"

"Eu am adeziune la partidul AUR pentru că altfel nu se putea candida pe listele AUR există un protocol de colaborare între Partidul Neamul Românesc și partidul AUR care expiră pe data de 7 ianuarie. Conform acestui protocol AUR și PNR trebuiau să încheie un protocol de colaborare pentru următorii patru ani.

Discuțiile purtate înainte de campanie și în campanie au fost date uitării de către membrii AUR, nu au mai recunoscut nici un ajutor din partea PNR. în provincie la Iași, eu nu am fost ajutată de AUR, ci de membrii PNR. Totul a pornit de la bani pentru că ideologie nu există"

în partid este în acest moment un scandal imens, cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile senatorului. Eu nu am dat bani. De aici au pornit și cele mai multe probleme pentru că am refuzat categoric să dau din acei bani cu care trebuie să întrețin un cabinet.

Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea actualul președinte AUR. La acel moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare inclusiv acel hotel îi aparține", a spus Diana Şoşoscă.

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă Diana Şoşoacă
Parteneri
"Anul 2023 ar putea fi unul fără vară". Avertismentul climatologilor
x close