Antena 3 CNN Actualitate Dan Vîlceanu explică de ce Guvernul refuză carantinarea Bucureştiului: ”Nu poți să închizi orice intrare și ieșire”

Dan Vîlceanu explică de ce Guvernul refuză carantinarea Bucureştiului: ”Nu poți să închizi orice intrare și ieșire”

Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a explicat motivul pentru care guvernul interimar condus de Florin Cîțu refuză, contrat părerii specialiștilor, să carantineze Bucureștiul, care a depășit astăzi rata de infectare de 15 la mie.

Dan Vîlceanu explică de ce Guvernul refuză carantinarea Bucureştiului: ”Nu poți să închizi orice intrare și ieșire”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    14 Oct 2021   •   20:55

Dan Vîlceanu susține că „Bucureştiul nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire”:

„Specialiştii îşi spun punctul de vedere în organismele de la Ministerul Sănătăţii şi după aceea acele hotărâri trebuie puse în practică, conform legii, prin hotărâri de Guvern. Altfel, ele nu se pot aplica.

E important să poţi tehnic şi în mod real carantina Bucureştiul. De exemplu, a mai fost această discuţie anul trecut şi ştiţi foarte bine că era imposibil. Şi dumnevoastră puneaţi întrebarea: cum să carantinezi o zonă sau tot Bucureştiul? E imposibil să faci asta.

Tocmai de aceea vă spun că specialiştii din punct de vedere medical propun o măsură – să carantinăm Bucureştiul. Numai că Bucureştiul nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire.

Bucureştiul e foarte mare şi e aproape imposibil să faci o carantinare”, a afirmat Dan Vîlceanu la România TV.

Cîţu respinge propunerea unui epidemiolog de top: "Nu impunem carantina în Capitală"

Premierul demis Florin Cîţu nu vrea carantinarea Bucureştiului şi spune că alte măsuri pot preveni răspândirea coronavirusului. 

Întrebat de presă dacă ia în calcul o măsură ca cea recomandată de preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, de a carantina Capitala şi judeţul Ilfov pentru 14 zile, Florin Cîţu a negat.

„Nu, în acest moment nu luăm această măsură, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului.”
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close