Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu apără valorile tradiţionale ale familiei

Dan Voiculescu apără valorile tradiţionale ale familiei

Dan Voiculescu apără valorile tradiţionale ale familiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Mai 2015   •   17:35

Familia şi valorile ei trebuie apărate, iar Parlamentul are datoria să apere familia tradiţională. Dacă legislativul român va aproba însă căsătoria dintre persoanele de acelasi sex, societatea civilă va trebui sa dea o replica fermă, scrie Dan Voiculescu pe blogul personal

 
Pe blogul personal, profesorul Dan Voiculescu atrage atenţia asupra pericolului în care se află familia, odată cu introducerea spre dezbatere în Parlament a proiectului parteneriatului civil, iniţiat de deputatul Remus Cernea. 
 
"Ca tată, ca bunic, ca român, cred în rolul familiei tradiţionale - instituţie funcţională de mii de ani. Am văzut însă că un domn deputat, Remus Cernea, cere toleranţă pentru minorităţile sexuale", a scris Dan Voiculescu pe blogul personal.
 
Dan Voiculescu susţine că, dacă Parlamentul va aproba căsătoria între persoanele de acelaşi sex, societatea civilă ar trebui să reacţioneze pentru a-şi apăra valorile fundamentale. 
 
"Ceea ce nu înţeleg este de ce minorităţile sexuale vor neapărat să se căsătorească. Nu pot trăi împreună şi fără acte? Cred că am ajuns prea departe cu această toleranţă. Parlamentul are datoria să apere familia tradiţională - fără să uite că statul are, prin lege, obligaţia să o protejeze ca instituţie care asigură viitorul prin intermediul copiilor. Dacă însă Parlamentul român va aproba căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex, cred că societatea civilă va trebui să dea o replică fermă", a continuat Dan Voiculescu.
 
Voiculescu atrage atenţia că România trebuie urmeze mai întâi exemple bune ale ţărilor europene. 
 
"Umaniştii, respectiv toţi cei care cred în valorile fundamentale ale omului, fie ei ortodocşi sau catolici, oricum creştini, vor apela la toate manifestările legale pentru a evita această ruşine pentru poporul român. 
PS. Vrem să fim ca ei, respectiv ca Europa bogată. Foarte bine! Dar mai întâi să atingem nivelul lor de trai şi apoi mai vedem", a continuat Dan Voiculescu.
 
Proiectul legii parteneriatului civil a fost respins în această săptămână de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Şi reprezentanţii Bisericii au atacat dus încercarea de a legifera căsătoria între persoanele de acelaşi sex, spunând că este o încercare de a submina familia tradiţională.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu familie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close