Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu cere citarea preşedintelui Traian Băsescu în dosarul său privind privatizarea ICA

Dan Voiculescu cere citarea preşedintelui Traian Băsescu în dosarul său privind privatizarea ICA

Dan Voiculescu cere citarea preşedintelui Traian Băsescu în dosarul său privind privatizarea ICA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Apr 2013   •   12:54

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, cere ca Traian Băsescu să fie audiat în dosarul său de la Tribunalul Bucureşti. Anunţul a fost făcut marţi, în sala de judecată, de avocatul lui Voiculescu.

Apărătorul lui Dan Voiculescu a solicitat audierea preşedintelui Băsescu în acest dosar, pentru că actualul şef al statului a ocupat funcţia de primar al Bucureştiului în acea perioadă în care s-ar fi petrecut presupusele infracţiuni şi ar fi avizat mai multe autorizaţii de construcţie pe terenurile Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
Dacă era vorba de nereguli, spune avocatul lui Dan Voiculescu, atunci primarul Capitalei de la acea vreme nu ar fi trebuit să dea aceste avize.

Avocaţii au mai solicitat şi audierea în acest dosar a lui Dacian Cioloş şi Ilie Sârbu, foşti miniştri ai Agriculturii.

Procurorul de caz s-a opus ca toate aceste persoane să fie audiate, dar a fost de acord cu propunerea ca propunerea avocaţilor, ca incupaţii din dosar să fie reaudiaţi.

Instanţa va trebui să decidă pe aceste cereri şi să decidă dacă vor fi audiate persoanele propuse.

Şi Sârbu, şi Cioloş au fost miniştri ai Agriculturii, ultimul dintre ei în 2008, perioadă în care procurorii au cerut diferite adrese de la această instituţie, cu privire la privatizarea ICA. Din acele documente emise de Ministerul Agriculturii reiese că privatizarea institutului nu s-ar fi făcut ilegal, aşa cum susţin procurorii.

Apărarea lui Dan Voiculescu a propus spre audiere mai mulţi martori care ar trebui să îşi spună punctul de vedere despre aşa-zisa influenţă manifestată de Voiculescu, mai precis dacă ea a existat sau nu. Este vorba despre persoane care la un moment dat au ocupat funcţii-cheie în instituţii care au avut legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.×
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close