Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu cere închisoare pe viaţă pentru viol, pedofilie şi omor

Dan Voiculescu cere închisoare pe viaţă pentru viol, pedofilie şi omor

Dan Voiculescu cere închisoare pe viaţă pentru viol, pedofilie şi omor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Feb 2013   •   12:31

Preşedintele-fondator al PC, Dan Voiculescu, cere închisoare pe viaţă şi fără posibilitatea reducerii, pentru autorii faptelor de viol, pedofilie şi omor, se arată într-o postare pe blogul personal al politicianului.

Redăm mai jos, integral, postarea lui Dan Voiculescu:


"Săptămâna trecută, Parlamentul a adoptat Proiectul privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscală. Legea se află acum la promulgare şi sper că aplicarea acestui act normativ necesar pentru întreaga economie românească nu va fi întarziată (orice întârziere ar fi în beneficiul evazioniştilor). Eventualele adversităţi personale nu trebuie să influenţeze responsabilităţile instituţionale.

Totodată, în Parlament se află în acest moment o altă iniţiativă legislativă care răspunde unei aşteptări sociale majore: sporirea pedepselor pentru infracţiunile grave care ameninţă viaţa şi integritatea fizică şi psihică (viol, pedofilie, omor) până la detenţiunea pe viaţă fără posibilitatea reducerii pe durata executării pedepsei.

Am iniţiat acest proiect în anul 2012 considerând că, pentru a garanta siguranţa şi integritatea  fiecărei persoane, sunt necesare măsuri severe de descurajare a actelor de violenţă extremă. Pedofilia, violul şi crima distrug destine şi pot dezintegra întreaga societate.

Toleranţa în raport cu asemenea infracţiuni reprezintă o slăbiciune care încurajează violenţa şi devine astfel o formă de complicitate cu agresorii. În schimb, detenţiunea pe viaţă fără posibilitatea reducerii pe durata executării poate constitui un foarte eficient factor de descurajare pentru infractori. De altfel, în condiţiile în care societatea este ameninţată zilnic de acte de violenţă, care apar la vârste din ce în ce mai fragede, mizele principale ale unei asemenea modificări legislative sunt educaţia şi prevenţia.

Protejarea sănătăţii şi integrităţii copiilor noştri reprezintă un obiectiv care justificaă instituirea unor sancţiuni severe şi am convingerea că parlamentarii vor susţine acest proiect legislativ absolut necesar, care nu conţine nicio formă de partizanat politic
".



×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close