Antena 3 CNN Actualitate Cheia evitării unor tragedii precum cea de la Balș: "În fața unei catastrofe nu ne mai putem împărți în aceste tabere meschine"

Cheia evitării unor tragedii precum cea de la Balș: "În fața unei catastrofe nu ne mai putem împărți în aceste tabere meschine"

Pacienții se sting în flăcări la cel mai mare spital COVID din țară, iar politicienii nu dau semne de solidaritate, ci își pasează vina pentru tragedie. O semnalează profesorul Dan Voiculescu care le transmite mai-marilor țării esența doctrinei umaniste: faptul că omul, indiferent de opțiunile sale politice, este valoarea centrală a societății.

Cheia evitării unor tragedii precum cea de la Balș: "În fața unei catastrofe nu ne mai putem împărți în aceste tabere meschine"
Sursa foto: danvoiculescu.net
de Georgiana Adam    |    03 Feb 2021   •   18:45

Bilanțul victimelor incendiului de la Institutul "Matei Balș" crește de la o zi la alta, însă cei de la vârful țării nu încearcă să taie răul de la rădăcină. Se pierd, în schimb, în conflicte cu miză politică și neglijează, astfel, binele societății, remarcă profesorul Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul său.

"O dată în plus, în locul unei dezbateri lucide și obiective – care să identifice cauzele structurale ale dezastrelor care ne lovesc periodic și să propună soluții cu efecte optime pe termen lung – se reacționează partizan, în logica în care "ai lor" sunt mereu vinovați și trebuie să facă locul "alor noștri", mereu neprihăniți.

Și, astfel, se pierde esența: în fața unei catastrofe nu ne mai putem împărți în aceste tăberele meschine, care doar ne multiplică la infinit dezbinarea."

"Dezbinarea poate deveni amintire strict dacă cei de pe scena politică se axează pe valoarea centrală a societății: omul"

"Pentru a construi o societate echilibrată și prosperă, în care progresul nu rămâne doar o promisiune mereu amânată, ci o realitate care se consolidează concret, de la o zi la alta, consider că "regula de aur" a interacțiunii sociale și politice trebuie să fie solidaritatea, nu conflictul.

Iar această solidaritate se poate obține real doar dacă asumăm real că omul, indiferent de opțiunile sale politice, este singura valoare centrală a societății, așa cum am susținut constant în doctrina umanismului pragmatic."

Este așadar, esențial ca economia, educația și nu în ultimul rând, sănătatea să nu mai depindă de conflicte politice, a conchis profesorul Dan Voiculescu

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close