Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu: Este momentul ca tema reducerii TVA-ului la alimentele de bază să fie luată în serios

Dan Voiculescu: Este momentul ca tema reducerii TVA-ului la alimentele de bază să fie luată în serios

Dan Voiculescu: Este momentul ca tema reducerii TVA-ului la alimentele de bază să fie luată în serios
10 Oct 2013   •   14:32

Este momentul ca tema reducerii TVA-ului la alimentele de bază să fie luată în serios şi privită ca o soluţie economică, este de părere preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, într-o postare de pe blogul personal.

Voiculescu oferă exemplul scăderii TVA-ului la pâine, care „a determinat majorarea cu 10% a producţiei fiscalizate în luna septembrie 2013”.

De asemenea, Dan Voiculescu consideră că „preţul alimentelor de bază trebuie să fie accesibil tuturor românilor, fie ei pensionari, bugetari sau asistaţi social”.

Redăm mai jos postarea de pe blogul lui Dan Voiculescu

Cum pot veni la bugetul de stat 10 miliarde de euro

Romania are cel mai mic randament la colectarea TVA. In termeni de proportie din PIB, Romania a pierdut numai in 2011 aproximativ 10,3 miliarde de euro din TVA necolectat. (conform unui raport dat publicitatii de Comisia Europeana in luna septembrie 2013).

Insa, asa cum am sustinut si in cazul combaterii evaziunii fiscale, pentru ca Romania sa reuseasca sa-si incaseze veniturile  care se pierd anual este nevoie de o abordare integrata.

Avem ca exemplu un experiment reusit. Scaderea TVA-ului la paine a determinat majorarea cu 10% a productiei fiscalizate in luna septembrie 2013.

Poate este momentul ca tema reducerii TVA-ului la alimentele de baza (ulei, zahar, iaurt si lapte de consum) sa fie luata in serios si privita ca o solutie economica. Asa cum am mai zis, aceasta masura asigura efecte benefice multiple: diminueaza evaziunea fiscala, asigura venituri suplimentare la buget, incurajeaza consumul si stimuleaza productia interna. Asadar, echilibram bugetul si crestem nivelul de trai al categoriilor vulnerabile. Pretul alimentelor de baza trebuie sa fie accesibil tuturor romanilor, fie ei pensionari, bugetari sau asistati social.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu reducere TVA
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close