Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu: FMI confirmă că austeritatea nu e bună. Ar fi nedrept să nu plătească nimeni

Dan Voiculescu: FMI confirmă că austeritatea nu e bună. Ar fi nedrept să nu plătească nimeni

Dan Voiculescu: FMI confirmă că austeritatea nu e bună. Ar fi nedrept să nu plătească nimeni
Sursa foto: Foto captura Antena 3
12 Noi 2014   •   15:18

FMI recunoaşte abia acum că măsurile de austeritate luate pe timp de criză au fost o greşeală. Confirmarea vine la patru ani de când Dan Voiculescu atrăgea atenţia că tăierea pensiilor şi salariilor este o măsură contraproductivă. Într-o postare pe blogul personal, Voiculescu spune că a susţinut constant necesitatea unor soluţii reale şi eficiente care să urmărească creşterea economică.

În schimb, Guvernul Boc a tăiat pensii şi salarii şi a redus consumul, blocând economia ţării.

La 4 ani de când Dan Voiculescu atrăgea atenţia că măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc au fost o greşeală, FMI confirmă că tăierea pensiilor şi salariilor nu era necesară.

În ciuda criticilor preşedintelui fondator al Partidului Conservator, care a avertizat că măsurile de austeritate luate de Guvern sunt contraproductive, Boc şi Băsescu s-au încăpăţânat să susţină măsuri anti-criză absurde şi nedrepte, scrie Dan Voiculescu pe blogul său.

"Traian Basescu a făcut experimente pe seama poporului roman si a refuzat orice opinie contrara deciziei sale de taiere a salariilor cu 25%, a pensiilor, a bugetului pentru educatie si sanatate, a consumului intern, etc. Esecul monumental al planului de austeritate in anii 2009, 2010, 2011 a distrus destine, a condamnat generatii de tineri la somaj, a incurajat exodul de inteligenta", se arată într-o postare pe blog sub titlul: Raul nu e calea spre bine: austeritatea s-a dovedit a fi neproductiva. Acum a venit si confirmarea FMI
.
Dan Voiculescu atrăgea atenţia în 2010 că motorul creşterii economice este consumul, în niciun caz măsurile de austeritate pe care guvernul de la acea vreme le lua, cu motivarea că respectă directivele FMI.
 
"Tăierea salariilor si pensiilor nu reprezintă o măsură de crestere, ci una mai degrabă de economisire prin descrestere (statul obtine bani scotându-i din circuitul firesc al pietei). Într-un context în care se vorbeste unanim despre "solutii", "reduceri", "tăieri", "diminuari" cred că ratăm cu totii cuvântul-cheie al momentului, tema reală a anului 2010. Aceasta este creşterea economică", a mai scris Dan Voiculescu.

Biroul Independent de Evaluare din cadrul FMI a anunţat oficial că măsurile de austeritate au fost o greşeală. O greşeală catastrofală pentru care ar fi nedrept să nu plătească nimeni, adaugă Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: FMI guvernul Boc Dan Voiculescu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close