Dan Voiculescu, învinuit fără probe: DNA spune că sunt complice. Antena deranjează pentru că este independentă

de A.M.P    |    29 Iul 2013   •   13:00
Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este urmărit penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei. Voiculescu a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că nu are nici o legătură cu dosarul şi că tot demersul procurorilor reprezintă o încercare de intimidare a presei.

UPDATE 13.00 -
Avocatul Gheorghe Mateuţ a declarat, luni, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii nu au pus la dispoziţie probele care au dus la învinuirea lui Dan Voiculescu. Avocatul a precizat că a fost adusă în discuţie o interceptare, fără însă a-i fi prezentată.

 
"Problema e cea generală, de atitudine referitoare la acest dosar, un dosar asupra căruia s-a pus presiune şi aici mă aştept ca CSM să facă o sesizare către structurile din interior în legătură cu presiunea uriaşă care s-a pus asupra acestui dosar, din zona politică, cea media şi a unor organizaţii neguvernamentale dar bine plătite din diverse stipendii, pentru că, de luni de zile, în acest dosar se cer arestări ", a declarat, luni, jurnalistul Adrian Ursu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

UPDATE 12.30 -
Analistul Bogdan Chirieac, Senior Editor DCNews, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că urmărirea penală care a fost deschisă pe numele preşedintelui fondator al PC reprezintă o răzbunare pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu de anul trecut .

"O răzbunare pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu de anul trecut. Nu întâmplător, la fix un an de la acel referendum care l-a demis de facto pe Băsescu din funcţia de preşedinte, domnul Voiculescu a fost plimbat pe la DNA", a declarat analistul la Antena 3.
 
UPDATE 12.28 - Dan Voiculescu a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că a fost informat de procurori că este considerat complice în dosarul în care şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

"Mi s-a adus la cunoştinţă că aş fi complice. Eu nu am nici o treabă cu dosarul asta, ca atare lucrurile sunt complicate. Este o încercare de intimidare a presei. Este un conflict comercial care dureaza de 6 ani şi care nu are nici o treabă cu penalul", a declarat Dan Voiculescu la ieşirea din sediul DNA.


Procurorii DNA au transmis într-un comunicat că preşedintele fondator al Partidului Conservator este urmărit penal pentru complicitate la şantaj.

UPDATE 12.00 -
Câteva persoane au scandat "Jos Băsescu!", luni, în faţa sediului DNA, în timp ce Dan Voiculescu se afla în faţa procurorilor, în calitate de martor,în dosarul în care şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.Ştire iniţială 10.10
Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, i-a transmis preşedintelui Băsescu, luni, la intrarea în sediul DNA, să nu lase aversitatea politică reciprocă să afecteze valorile fundamentale ale societăţii româneşti, şi anume familia şi libertatea de exprimare.

"Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate şi de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum sunt familia şi, mai ales, libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea foarte serioasă şi dureroasă", a spus Dan Voiculescu la intrarea în sediul DNA.

Dan Voiculescu a fost citat de procurorii DNA, în calitate de martor, în dosarul în care şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.Parteneri
x close