Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu, mesaj de Ziua Regalității: Regele Mihai rămâne un reper actual și necesar pentru români

Dan Voiculescu, mesaj de Ziua Regalității: Regele Mihai rămâne un reper actual și necesar pentru români

Regalitatea în România a consacrat "demnitatea, onoarea și curajul națiunii române", spune profesorul Dan Voiculescu într-o postare pe blog, unde rememorează întâlnirea cu Majestatea Sa Regele Mihai, la începutul anilor 2000.

Dan Voiculescu, mesaj de Ziua Regalității: Regele Mihai rămâne un reper actual și necesar pentru români
Sursa foto: danvoiculescu.net
de Georgiana Adam    |    11 Mai 2021   •   09:00

"Fără a intra în amănuntele unei discuții deschise, calde, care a depășit semnificativ durata programată, îmi amintesc un aparent paradox al acelei întâlniri: pe de o parte, smerenia, onestitatea și caracterul profund autentic al personalității Regelui Mihai, iar, pe de altă parte, uriașa sa forță morală și însemnătate istorică.

În cei peste 70 de ani de viață ai mei, nu cred că am mai întâlnit vreodată, într-o singură persoană, toate acele calități", spune Dan Voiculescu.

Și, poate cel mai important, Regele Mihai nu și-a pierdut umanitatea și umanismul niciodată și rămâne un reper actual, mai spune Dan Voiculescu

"Pe lângă nenumăratele sacrificii pe care le-a făcut pentru patria sa, Majestatea Sa, Regele Mihai, ne-a oferit și excepționalul exemplu personal al “Omului de stat” care nu își rătăcește umanitatea și umanismul nici măcar atunci când a devenit un simbol național incontestabil.

Inclusiv din această perspectivă, consider că Regele Mihai I rămâne un reper extrem de actual și de necesar pentru toți românii", concluzionează Dan Voiculescu pe blogul său.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Regele Mihai I
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close