Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu recomandă închisoarea pe viaţă pentru infracţiunile grave

Dan Voiculescu recomandă închisoarea pe viaţă pentru infracţiunile grave

Dan Voiculescu recomandă închisoarea pe viaţă pentru infracţiunile grave
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    08 Aug 2011   •   12:50

Vicepreşedintele PC Dan Voiculescu propune instituirea închisorii pe viaţă, fără posibilitatea reducerii pedepsei pe parcursul executării pentru infracţiunile deosebit de grave, arată un material postat pe blogul personal.

”Maximul pedepselor prevazute pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de stupefiante si act sexual cu un minor este detentiunea pe viata, fara posibilitatea reducerii pedepselor pe parcursul executarii”, este una dintre propunerile făcute de vicepreşedintele Senatului pentru modificarea Constituţiei prin iniţiativă civică, prezentate societăţii civile.

Fondatorul Partidului Conservator remarcă în postarea sa că "se conturează în întreaga Europă – din Anglia până în Norvegia – un sentiment de insatisfacţie şi insecuritate în raport cu un sistem juridic încărcat de proceduri care par puse în slujba infractorilor şi criminalilor. Şi care pot face, de pildă, ca un descreierat care împuşcă o sută de copii să stea vreo 15 ani într-un penitenciar de lux. Ori care explică – aşa cum se întâmplă în România (citiţi aici) – cum e posibil ca un pedofil condamnat să reajungă în libertate în doar trei ani pentru a face zeci de noi victime."

Soluţia pentru scoaterea infractorilor deosebit de periculoşi în afara societăţii este blocarea istemului de reduceri ale pedepselor pentru infracţiunile foarte grave, care se cer sancţionate cu închisoarea pe viaţă, consideră Dan Voliculescu.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close