Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu, scrisoare deschisă către Iohannis: "Opriţi exporturile de produse alimentare!"

Dan Voiculescu, scrisoare deschisă către Iohannis: "Opriţi exporturile de produse alimentare!"

Dacă România nu va opri exporturile alimentare va intra într-o criză alimentară fără precedent. Este avertismentul lansat de profesorul Dan Voiculescu, care i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis.

Dan Voiculescu, scrisoare deschisă către Iohannis: "Opriţi exporturile de produse alimentare!"
Sursa foto: danvoiculescu.net
de Georgiana Adam    |    31 Mai 2022   •   13:14

"Cu puțin timp în urmă am tras un semnal de alarmă cu privire la o potențială criză alimentară.

Pentru a proteja populația României de efecte socio-economice devastatoare, am adresat Președintelui României solicitarea de a opri de îndată exporturile de cereale și produse alimentare.  

„Excelenței Sale, Domnul Klaus Iohannis, Președinte al României, în prezent la reuniunea Consiliului European DOMNULE PREȘEDINTE,  Vă solicit să dispuneți oprirea imediată a exporturilor de cereale și produse alimentare, pentru a evita o criză alimentară în țara noastră.  În situația în care, cu privire la aceste exporturi, sunt asumate obligații contractuale se poate invoca, conform dispozițiilor art. 1351 Cod civil, cauza exoneratoare de răspundere a forței majore.  Dacă veți fi convins să nu opriți aceste exporturi, România va trebui să facă față unei crize alimentare fără precedent, întrucât hrana populației reprezintă un subiect de siguranță națională și este de natură să afecteze în mod grav populația țării noastre. Vă rog să agreați, Domnule Președinte, expresia înaltei mele considerații", i-a transmis profesorul Dan Voiculescu lui Klaus Iohannis, aflat la summitul de la Bruxelles.

 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close