Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu, semnal de alarmă legat de fondurile europene

Dan Voiculescu, semnal de alarmă legat de fondurile europene

Dan Voiculescu, semnal de alarmă legat de fondurile europene
23 Iun 2016   •   11:29

Aderarea la Uniunea Europeană nu a adus pentru România şi realizările pe care le aşteptau toţi românii, odată cu accesul la fondurile europene. Comparativ cu alte state care au intrat în Uniunea Europeană în acelaşi timp cu România, ţara noastră a avut una dintre cele mai mici rate de absorbţie a fondurilor, iar proiectele iniţiate până acum ar putea să piardă finanţarea europeană.

Asta ar însemna ca statul român să acopere din propriul buget proiectele demarate, scrie profesorul Dan Voiculescu pe blogul său.

”În primii 7 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, România a avut 94 de proiecte majore aprobate de Comisia Europeană, cu o valoare globală de aproape 11 miliarde de euro”, scrie profesorul Dan Voiculescu pe blogul său.

Proiectele care nu au fost finalizate în perioada 2007-2013 vor putea fi încheiate în întervalul 2014-2020, dar asta va afecta direct fondurile europene alocate acestui interval. Dan Voiculescu trage un semnal de alarmă, pentru că statul român ar putea fi obligat să scoată bani din buzunar ca să finalizeze proiectele.

În situația în care proiectele aprobate nu vor fi finalizate până la data de 31 decembrie 2015, acestea nu vor fi acceptate pentru continuarea lor din fondurile aferente perioadei 2014-2020, urmând a fi finalizate din fondurile beneficiarilor până la 31.03.2017. Pentru anii 2007-2013, România se poate lăuda că a atras doar puţin peste 40% din fondurile europene la care a avut acces”, a mai scris Dan Voiculescu.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu fonduri europene
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close