Antena 3 CNN Actualitate Dăncilă convoacă o ședință a liderilor PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale

Dăncilă convoacă o ședință a liderilor PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale

Dăncilă convoacă o ședință a liderilor PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
17 Iul 2019   •   12:48

Conducerea PSD se reuneşte marţea viitoare, la Palatul Parlamentului, pentru a decide propunerea de candidat la alegerile prezidenţiale, care urmează să fie validat în cadrul unui congres al partidului anunţat pentru data de 3 iulie. 

Aceleaşi surse au menţionat că marţi o primă reuniune social-democrată va fi a Biroului Permanent al PSD, începând cu ora 11,00, urmată de o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului, programată pentru ora 12,00.

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat săptămâna trecută că, în cazul în care partidul îi va cere, va candida la alegerile prezidenţiale, dar, "în acest moment, opţiunea sa este de a merge 'în spatele altui candidat'".

Sunt mai multe nume vehiculate, dar un singur lucru cert e că PSD va avea un candidat propriu. 

Ședința are loc în contextul în care Adrian Năstase, fostul premier, a transmis un îndemn la formarea unei alianțe pentru consolidarea poziției partidului în vederea alegerilor prezidențiale. 

„În opinia mea, la congres trebuia să se pornească o strategie pentru identificarea unui profil de candidat la alegerile prezidențiale care să câștige. S-a făcut o listă de candidați care vor să se înscrie”, a declarat Adrian Năstase la Antena 3. 

„Ar trebui formată o alianță parlamentară și propus un candidat comun al unei stângi extinse, trebuie aduși oameni din Diaspora care să intre în zona de secretari de stat”, a mai spus fostul premier. 

×
Subiecte în articol: viorica dancila sedinta
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close